AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

S-400 ve Patriot alanlar bin pişman olacak! Türk füzesinin düşmanı algılama süresi herkesi şok etti

Emekli Albay Eray Güçlüer, Siper füzesinin düşmanı algılama süresiyle ilgili çok konuşulacak bir detayı paylaştı.

2023-09-15 12:59:59
1

Emekli Albay Eray Güçlüer, Siper füzesinin düşmanı algılama süresiyle ilgili çok konuşulacak bir detayı paylaştı.

2

SSB Başkanı Haluk Görgün, SSB tarafından geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan proje kapsamında SİPER Ürün-2 Sisteminin ilk atışlı testinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu.

3

Test ile uçuş koşulları altında veri toplanarak, bu verilerin projenin ilerleyen aşamalarında yapılacak faaliyetler kapsamında kullanılması hedefleniyor.

4

SİPER Projesi kapsamında Ürün-1 sisteminin kabul faaliyetlerine ilişkin çalışmalar yürütülürken, Ürün-2'nin sistem/alt sistem geliştirme ve test aşaması da paralelde devam ediyor.

5

Ürün-1 ile radarlar, komuta kontrol, füze fırlatma sistemi, haberleşme sistemleri gibi aynı yer sistemlerine sahip olan SİPER Ürün-2 sistemi, daha uzun menzilde ve irtifada etkili olma özelliği taşıyor.

6

Açıklamada görüşlerine yer verilen Görgün, "Siper Ürün-2'nin ilk atışlı test faaliyeti Sinop Test Merkezi'nden başarıyla gerçekleştirildi. Proje kapsamında emeği geçen ASELSAN'ımızı, ROKETSAN'ımızı, TÜBİTAK SAGE ve tüm alt yüklenici firmalarımızı kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

7

Siper füzesiyle ilgili CNN Türk ekranlarında konuşan emekli albay Eray Güçlüer, dikkat çeken bilgiler verdi.

8

Eray Güçlüer yaptığı açıklamada, "Bu bilgiyi ben bu testi yapan mühendislerden aldım. Patriot-S-400 ve Siper yan yana koyulduğunda ve düşman hedefi belirlendiğinde ilk olarak bizim ki yani Siper vuruyor

9

Hatta birkaç kez vuruyor. Ateşleme, aktivasyon süresi sadece 9 saniye. S-400'ün dakikalar sürüyor.

10

Şimdi hiçbir şey göründüğü gibi değil. Radarın hedefi algılamasından sonra doğrulanması, komuta edilmesi sadece toplamda 9 saniye sürüyor.

11

Bu normalde uzun iş ama bizimkiler sadece bunu saniyelere indirmiş durumdadır.