AKİT MENÜ

Yaşam

'Tarihi caminin altında altın hazinesi var' dedikodusu patladı! Heyecanlandıran gelişme sonrası açıklama geldi

Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan Tarsus Kuşlu Cami ile ilgili ortaya atılan hazine iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

2023-09-18 13:58:45
1

Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan Tarsus Kuşlu Cami ile ilgili ortaya atılan hazine iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

2

MERSİN'İN Tarsus ilçesinde ibadethane hizmeti veren merkez Küçük Minare Camii'nde (Meliktahir) ibadete geçici olarak ara verilmişti.

3

Restorasyon çalışmaları devam ederken "caminin altında hazine var "iddiaları bir ilçeyi tam anlamıyla karıştırdı.

4

Konuyla ilgili Mersin Ceride Haber kanalının yaptığı haber gerçekleri ortaya çıktı.

5

Mersin Ceride Haber muhabiri, "Tarsus Kuşlu Camisi'nde define mi aranıyor?" şeklinde çok sayıda soru alıyoruz. Birebirde de bu çok soruluyor. Müze müdürlüğüne gidip bunu sordum.

6

Tarsus Kuşlu Camii restore ediliyor. Restorasyonu da Adana Vakıflar Müdürlüğü yapılıyor. Bu restore işi uzun sürüyor. Restore edilirken bazı kazılar yapılıyor. Bu kazılarda tarihi eser çıkma gibi bir durumu da oluyor.

7

Vakıflar Müdürlüğü burayı yıkıyor. Müze müdürlüğüne de buradan tarihi bir şeyler var mı diye araştırmasıını istiyor. Geçen seneden beri restore çalışması var. Burada define olduğuna dair bir gelişme yok. Çalışmalar biraz uzun sürdüğü için bu iddialar atıldı ama restorasyon yapılıyor.

9

Tarsus kazısından sonra bu konular popüler oldu. Şehrin tam ortasında altın aramak pek kolay değil bu zamanda" dedi.