AKİT MENÜ

Yaşam

Bu gelenek yüz yıllardır sürüyor

2

3

Gercüş merkez ve köylerinde vatandaşlar dev kazanlarda buğday kaynatarak kışa hazırlık yapıyor.

4

Tarladan hasadın toplanması ve kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte buğday kazanları kaynamaya başladı.

5

Bin bir güçlükle kaynatılan buğdaylar daha sonra damların üzerine serilerek kurutulmaya bırakılıyor.

6

Değirmenlerde öğütülen bulgurlar kabuklarından ayrılıp, rüzgarda savrulduktan sonra da eski değirmen taşıyla öğütülerek ve elenerek kışlık erzak hazırlanıyor.

7

Süleyman Öner, "Önce buğdayımızı güzel bir şekilde yıkıyoruz, sonra bu gördüğünüz dev kazanlarda kaynatıyoruz.

8

3 saat ateşte kaynatıp çıkarıyoruz. Çıkardıktan sonrada damlarda seriyoruz. 2,3 gün kuruduktan sonra değirmene götürüp elde ediyoruz" dedi.

9

10