AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Canan Karatay uyardı! Soğanı böyle tüketmek kansere davetiye çıkarıyor

Sağlıklı beslenmeye ilişkin yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez soğanın yanlış kullanıldığında hastalıklara yol açtığını belirtti.

2023-09-20 14:16:41
2

Sağlıklı beslenmeye ilişkin yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez soğanın yanlış kullanıldığında hastalıklara yol açtığını belirtti.

3

Canan Karatay tarafından yapılan açıklamalara göre soğan tüketiminde yapılan bu hata soğanın kızartılması. soğanın kızartılarak tüketilmesi içerdiği sağlıklı bileşenlerin yok olmasına sebep oluyor. Canan Karatay, soğanın tüketilirken kesinlikle kızartılmaması gerektiğinin altını çizdi.

4

Soğanın kızartılması ve bu şekilde tüketilmesi yalnızca içerdiği sağlıklı bileşenlerin ve antibiyotik özelliğinin kaybolmasına neden olmuyor. Aynı zamana kızartılarak tüketilen soğanda kanserojen madde oluşumu görülüyor. Kanserojen oluşan soğanın tüketilmesi e vücutta kansere yakalanma riskini ciddi ölçüde artırıyor. Soğanın bu nedenle kızartılara tüketilmemesi gerekiyor.

5

Canan Karatay tarafından yapılan açıklamalara göre soğanın en doğru tüketimi ise direkt olarak iğ halde yenilmesi. Bu şekilde soğanın tüm faydalarından kolaylıkla yararlanmak mümkün hale geliyor. Kaynak: Haber Global