AKİT MENÜ

Ekonomi

Turizm devi ne yaptıysa olmadı! İflas kararını duyurdu

Küresel ekonomik kriz sonrası iflas haberlerinin ardı arkası kesilmezken bu kez kötü haber ünlü turizm şirketinden geldi.

2023-09-21 12:27:13
1

Küresel ekonomik kriz sonrası iflas haberlerinin ardı arkası kesilmezken bu kez kötü haber ünlü turizm şirketinden geldi.

2

Dünya genelindeki ekonomik kriz dev şirketlerin iflas etmesine sebep oluyor.

3

Geçtiğimiz yıllarda dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile başlayan iflaslar bitmek bilmezken her geçen gün çoğalıyor.

4

Ukrayna-Rusya savaşıyla adeta zirve yapan şirketlerin iflası küresel ölçekte tedirginliğe sebep oldu.

5

Son iflas haberi ise önemli turizm şirketinden geldi.

6

Rusya, Ukrayna ve Baltık ülkeleri gibi doğu Avrupa turlarında uzmanlaşan Almanya-Hamburg merkezli tur operatörü Schnieder Reisen iflas başvurusunda bulundu.

7

Şirketin geçici iflas yöneticisi, Reimer hukuk firmasından Hendrik Gittermann, şirketin ticari faaliyetlerinin devam edeceğini ve çalışanların maaşlarının iflas parasından karşılanacağını açıkladı.

8

Schnieder Reisen yetkilisi, şirketin mevcut jeopolitik durum ve Rusya-Ukrayna savaşından dolayı iflasa sürüklendiğini açıkladı.

9

İflas yöneticisi Gittermann ise ileri tarihli rezervasyonu olan misafirlerin seyahatlerini gerçekleştireceğini ve herhangi mali kayıp yaşamayacağını bildirdi.