AKİT MENÜ

Otomotiv

Oto hırsızları görünce yolunu değiştiriyor! İşte asla çalamadıkları 15 otomobil

Büyük bütçeler ile sahip olduğumuz otomobillerin, oto hırsızlar tarafından çalınması başımıza en son gelmesini isteyeceğimiz şeylerin başında geliyor. Hırsızlık riskini en aza indirmek için hangi arabaları satın almalıyız? İşte oto hırsızlarının gördüğünde yolunu değiştirdiği otomobiller...

2023-09-22 10:29:56
2

Büyük bütçeler ile sahip olduğumuz otomobillerin, oto hırsızlar tarafından çalınması başımıza en son gelmesini isteyeceğimiz şeylerin başında geliyor. Hırsızlık riskini en aza indirmek için hangi arabaları satın almalıyız? İşte oto hırsızlarının gördüğünde yolunu değiştirdiği otomobiller...

3

Audi A6 - Audi'ye ve hırsızlık önleme cihazlarına biraz kredi verelim. Şaşırtıcı bir şekilde, yollarda çok sayıda Audi olmasına rağmen, marka arabalarının çalınma olasılığı açısından listenin en altında yer alıyor. Aslında, hem Kanada'da hem de ABD'de Audi, herhangi bir üst hırsızlık listesinde nadiren görünür. Audi A5, yalnızca Quebec'te 2017'deki çoğu hırsızlık vakasında 10. sırada yer aldı. Çalınma olasılığı en düşük olan otomobilin başında Audi A6 geliyor. CBC istatistiklerine göre, her 2.000 arabada yalnızca bir Audi çalınıyor. Bunlar oldukça iyi ihtimaller, öyle değil mi?

4

Tesla Model S - Bu konuda bir Tesla Model S veya herhangi bir Tesla çalmayı mı düşünüyorsunuz? Market Watch'a göre bunu söylemek yapmaktan çok daha kolay. Aslında, Tesla'ları çalmak oldukça imkansızdır. Quentin Fottrell, "Çalıntı Tesla'ların kurtarılması, 2016'da çalıntı araçlar için genel kurtarma oranının sadece X,4 olduğu bir sektörde dikkate değer. Tesla, kısmen GPS takip teknolojisi sayesinde o yıl 0'lük bir kurtarma oranına sahipti." İnanılmaz bir şekilde, Tesla'nın ortaya çıkışından bu yana, sadece bir avuç çalıntı araba kurtarılamadı. Bu, şu anda başka hiçbir otomobil şirketinin kopyalayamayacağı olağanüstü bir başarı.

5

Kia Rio - Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre Kia Rio, 2019-2021 model yılları için en çok çalınan 20 araç listesine girdi. Otoyol Kaybı Veri Enstitüsü ajansı, Kia Rio'nun bazı eski modellerinde motor immobilizerlerinin bulunmamasının yüksek hırsızlık oranından sorumlu olduğunu bildirdi. HLDI raporu, Rio modelini de içeren genel olarak 2015 ila 2019 Kia modellerini en kötü etkilenen model olarak belirledi. TikTok ve YouTube'daki bir sosyal medya meydan okuması, insanlara sadece bir USB kablosu ve bir tornavida kullanarak arabaya girmenin yollarını öğrettiği için çalınan Kia olaylarında da artışa yol açtı.

6

Alfa Romeo Giulia - Giulia güzel bir araba. Ancak, size Amazon veya eBay üzerinden satılan bir cihazın tek bir tuşa basarak arabanın kilidini açabileceğini söylesek? Bu konuda endişelenmesi gereken tek şirket Alfa Romeo değil. The Express'ten Luke Smith'in açıkladığı gibi, "Anahtarsız giriş arabaları, araç çalmak için radyo vericileri kullanan dolandırıcılar nedeniyle risk altında olabilir. The Sun, 30 üreticiden kilidi açılabilen ve basit bir hack kullanılarak başlanabilen araçları ortaya çıkardı.” İşleri daha da rahatsız edici hale getiren bir videoda, bir grup adamın cihazla bir dakikadan daha kısa bir sürede hırsızlık yaptığını gösteriyordu. Eyvah!

7

BMW 5 Serisi - Lüks arabaların çalması en kolay araba olduğuna dair bir efsane var. Özellikle Kanada ve ABD'de durumun tamamen böyle olup olmadığından emin değiliz. Toyota, Ford ve Chevrolet gibileriyle karşılaştırıldığında, hırsızlık sayıları BMW ile kıyaslanamaz. Ne Kanada'da ne de ABD'de en çok çalınan araçların belirli bir listesini yapmadı. Araba kaçırma olaylarının çoğunun arabaların parçalarını almakla ilgili olduğu kabul edilir, ancak BMW araba modelleri genellikle daha güvenlidir. Örneğin 5 Serisi, BMW modelleri arasında en düşük suç oranına sahiptir. 1.000 arabadan sadece 0,7'si çalındı. Bu, böyle bir oranda en az çalınan ilk 10 araç arasında yer alıyor.

8

Lexus RX 350 - Lexus SUV'lar, özellikle Kanada'da hırsızlığa eğilimli olduğundan, bu o kadar da şaşırtıcı değil. RX aynı zamanda Kanada'da da en çok çalınan arabalardan biridir. Orta boy bir crossover SUV olan RX, özellikle Quebec'te yüksek bir orana sahip. 2017 yılında, sürüşün üç farklı versiyonu çalıntı araçlar listesinde ilk 10'a girdi. RX 350'nin 2013 modeli toplamda dördüncü sırada yer alırken, 2014 ve 2015 modelleri de ilk 10'a girmeyi başardı. Hırsızlığın nedeni genel değer olabilir. Özellikle, sürüş, makul bir perakende değerinden daha fazla olan lüks bir orta boy crossover SUV. RX mütevazı bir 43.270 dolardan satılıyor. İronik olarak, bu yolculuk bir zamanlar hırsızlık için en az olası olarak kabul edildi. Ancak, bu rakamlar büyük ölçüde değişti.

9

Volkswagen CC - Volkswagen Comfort Coupe'yi çalmak kolay değil. Aslında, CBC'ye göre araba, 1.000 birim başına 0,6 çalıntı ile en iyi hırsızlık önleme oranlarından birine sahip. Bunu örneğin, yoldaki her 1.000 araçta 10,6 kez çalınan bir Escalade ile karşılaştırın! Volkswagen CC 2008'den beri ortalıkta. Neredeyse on yıllık bir kullanım ömrüne sahip ve 2017'de üretimi sona eriyor. Almanya, Çin ve Rusya'da toplanan CC, 56.000 $'ın üzerindeki yüksek fiyat noktasıyla en prestijli Volkswagen'ler arasında yer alıyor. bazı modeller aslında daha pahalı. Yine de, hırsızlar umursamıyor gibi görünüyor.

10

Infiniti Q30 - Infiniti Q30, sadece bir düğmeye basarak kolayca tehlikeye atılan diğer lüks otomobillerden sadece bir tanesidir. Bu, özellikle lüks bir yolculuk için oldukça endişe verici. The Express'in belirttiği gibi, sorunun anahtarsız girişle ilgisi var. Daha da kötüsü, Q30'un kilidini açan cihaz Amazon ve eBay'de oldukça ucuza satılıyor; "Bunu yapmak için kullanılabilecek cihazlar, Amazon ve eBay gibi sitelerde çevrimiçi olarak yaygın olarak bulunmaktadır. Testte kullanılan cihaz görünüşe göre 80 sterline satın alınabiliyor.” Sorun, 27 farklı otomobil üreticisinden 100'den fazla otomobille gerçekleşti. Umarız bu sorun bir an önce çözülür.

11

BMW i3 - Şekli bir hibrit Mini Cooper'a benziyor, ancak gerçekte çoğu kişi gözünü kırpmadan BMW i3'ü alırdı. Sorun şu ki, Mini Cooper en az çalınan otomobiller arasında yer alırken, içine girmek zor olsa da bir cihaz aslında BMW i3'ü çalıştırabilir. Hırsızların arabanın kilidini açamamaları iyidir, ancak daha da kötüsü, onu cihazla başlatabilmeleri. Çoğumuz, aracın çalıştırılıp uzaklaşmasına izin vermektense zorla girmeyi tercih ederiz. Kırık camı onarmak, çalınan aracınızı kurtarmaya çalışmaktan daha kolaydır.

12

Nissan Altima - Altima, yeni çalıntı arabalar kategorisinde bir numara oldu. Kullanılmış arabalarla karşılaştırıldığında, kaybolan sürüş sayısı oldukça düşüktür. Bununla birlikte, Altima'nın 1.000'den fazla birimin tamamen yok olmasıyla birinci bitirmesi hala oldukça manidardır. Altima, verimli yeniden satış maliyetleri nedeniyle bunu yapması kolay bir otomobil. Forbes'tan Jim Gorzelany'nin tartıştığı gibi, daha yeni arabalar genellikle yeniden satılır, "Yeni arabalar daha sık alınır ve bozulmadan, genellikle üzerinde oynanmış evraklarla birlikte yeniden satılır. Çok daha az sayıda alınmasına rağmen, üst düzey spor otomobiller genellikle yeniden satılmak üzere yurt dışına götürülür ve gönderilir. Özellikle, bunlar ikinci el olarak satın alınabilecek en iyi Altima modellerinden bazılarıdır.

13

Chevrolet Aveo - Kendini bir kez daha listenin bu tarafında bulduğu için Chevy'den destek. Aveo, her 1.000 birim için yalnızca 0,6 çalıntı arabaya karşılık gelir. Bu, özellikle diğer bazı modelleri değerlendirirken son derece düşük. Kanada, çok sayıda çalıntı Chevrolet aracının olduğu başka bir yer. Yalnızca Ontario'da, Tahoe, Avalanche ve Silverado, hırsızlık sıklığı en yüksek olan otomobiller için ilk 10 listesine girdi. Açıkçası, hepsi Chevy modellerine bağlı, bazıları korkunç bir suç oranına sahipken Aveo ve daha önce bahsedilen Equinox gibi diğerleri bağışık görünüyor.

14

Ford F-Serisi Kamyonlar - Hem Kanada'da hem de ABD'de bir Ford F-Serisi kamyonu çalmak en zoru değil. Hatta en sık çalınan araçlar arasında yer alıyor. Rakamlar gerçekten endişe verici. Yalnızca ABD'de, bir yılda yaklaşık 30.000 kamyon aniden ortadan kayboldu. Yani, bu alıcıları çalmak oldukça kolay olmalı. Aynı şey Kanada için de geçerli. Kanada'da en çok çalınan araçlar arasında, Ford F-Serisi listede 10 üzerinden sekizinci sırada yer aldı. F-350, tipik olarak çalınan 2001 ila 2007 modelleri ile hırsızlık için en popüler seçim gibi görünüyor.

15

Honda Civic - Hırsızlık söz konusu olduğunda Honda'ların kötü bir sicili vardır. Bunun çoğu, bazı parçalarının değeriyle ilgili. Aslında, bir Honda Fit, belirli bir olayda tüm lastiklerini kaybetti. Honda parçaları buna değer. Özellikle 1998 Honda Civic, yüksek talep gören parçaları nedeniyle çok fazla değere sahiptir. Bu nedenle, Civic yaklaşık 50.000 çalıntı birimden sorumluydu. Bu şaşırtıcı bir rakam. Güvenlik sorunları, bu aracın bu kadar kolay çalınmasının büyük bir nedenidir. Neyse ki Honda, hırsızlık önleme korumasını yıllar boyunca yükseltti. Bununla birlikte, sürücü hırsızlığa karşı önlem almadığı sürece Civic savunmasız kalır. Bu arabada gerekli!

16

Hyundai Elantra - Mütevazı ve mütevazi yeniden satış değerine rağmen, Elantra şu anda sokaklarda dolaşan daha az çalıntı arabalar arasında yer alıyor. Elantra yakıt tasarruflu olduğu ve aynı zamanda iyi bir görünüme sahip olduğu için bu oldukça şaşırtıcı. Açıkçası, hırsızlar bir Civic veya Accord için biraz daha uzun görünmeyi tercih ederler. Elantra'ya benzeyen çeşitli Mazdalar bile daha sık çalındı. Model hala üretimde ve yeni versiyonları piyasada.

17

Honda Accord - "Eski arabalar, yeni arabalardan çok daha sık çalınıyor, çünkü bunlar genellikle sözde "kıyma dükkanlarına" götürülüyor ve burada hızlı bir şekilde yedek parçalara ayrılarak daha sonra Craig's List ve eBay gibi İnternet sitelerinde pazarlanıyor. / veya vicdansız otomobil parçası satıcılarına satıldı, ”diye açıklıyor Forbes. Tam da bu nedenle, Honda Accord ABD'de en çok çalınan arabadır. Honda Accord aynı zamanda tüm zamanların en çok satan araçlarından biridir. Hırsızlar arabayı sadece saniyeler içinde çalıyorlar ve bu, son zamanlarda tek bir yılda yaklaşık 52.244 birimin kaybolduğu düşünüldüğünde özellikle doğru. Bu, Honda Accord'u rakamlara göre kırılması en kolay araba yapıyor.