AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Diz ağrısına, kireçlenmeye iyi gelen bamya tohumu kürü: Şifası 'yok artık' dedirtecek...

Günde 10 adet bamya tohumunu suyla aç karnına üç ay boyunca aksatmasan tükettim. Sol diz kapağımdaki ağrılara iyi geldiği gibi bağırsakları da çalıştırdı.

2023-09-22 18:51:13
2

Günde 10 adet bamya tohumunu suyla aç karnına üç ay boyunca aksatmasan tükettim. Sol diz kapağımdaki ağrılara iyi geldiği gibi bağırsakları da çalıştırdı.

3

Menisküs sorunu olanlar içinde doğal bir yol olan bu yöntemden faydalanabilirsiniz.

4

Bamya tohumununun içerisinde menisküse iyi gelen bir sıvı var. Vücudumuzda bulunan ilik gibi de düşünebilirsiniz. Diz ağrılarından ağlayacak duruma gelmeme rağmen bamya tohumunu aksatmadan tükettiğimde faydasını görebilirsiniz.

5

Her sabah aç karnına 10-15 adet bamya tohumunu ağzınıza alın su yardımıyla yutun. Faydasını göreceksiniz.

6

Günde 10 adet bamya tohumunu sabah aç karnına üç ay boyunca düzenli olarak su ile yutmak eklem ağrılarını geçirmektedir.

7

Ayrıca, bamyanın içeriğinde lif oranı oldukça yüksek olduğundan, vücuttaki liflerin yenilenmesi içinde tüketebilirsiniz.

8

Lif problemi olanlar içinde günde iki kez kullanmak kısa sürede sağlığınıza kavuşmanızı sağlayacaktır.

9

Ayrıca vitamin ve mineral madde açısından da zengin içeriğe sahip olan bamya tohumu özellikle kış aylarında birçok hastalığı da önleyici özelliği bulunmaktadır. Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı direncini de arttırmaktadır.

10

Bamya tohumun faydasını görebilmek için düzenli olarak kullanmak gereklidir. Kahve olarak tüketimi gerçekleştiğinde özellikle bronşit için kısa sürede etkisini göstermektedir.

11

Eğer bronşit sorununuz varsa ve bamya tohumundan faydalanacaksanız, tohumları kahve çekirdeği gibi kavurduktan sonra çekin. Ardından içerisine şeker katmadan kahve yapar gibi hazırlayarak tüketin.

12

Bamya tohumunun faydaları saymakla bitmiyor. Eğer göğsünüzde sertlik varsa yada boğazlarınızda gıcık problemi yaşıyorsanız sizde bamya tohumundan faydalanabilirsiniz. Bamya tohumunun çekirdeklerini ezerek su ile karıştırdığınızda bitkisel ilaç yerine geçen karışım birçok derde deva olabiliyor.

13

Bu karışımın günde iki defa birkaç hafta düzenli olarak tüketilmesi vücutta meydana gelen birçok sorunun ortadan kalkmasını sağlayacaktır.