AKİT MENÜ

Ekonomi

ABD'liler o iki ilimizde petrol ararken doğalgaz buldu! Türkiye'den izin istediler

Türkiye'nin enerji alanındaki dev adımları devam ederken Amerikan şirket iki ikilimizde doğalgaz keşfi yaptığını duyurdu.

2023-09-23 13:02:57
1

Türkiye'nin enerji alanındaki dev adımları devam ederken Amerikan şirket iki ikilimizde doğalgaz keşfi yaptığını duyurdu.

2

Türkiye seçim sonrası önüne çok önemli bir hedef koydu: Enflasyonla mücadele etmek, hayat pahalılığını durdurmak ve 1 trilyon doları aşarak gelişmiş ülkeler arasına girmek...

3

Bunun yolu da doğal olarak üretimi artırmak ve ithalatı azaltmaktan geçiyor.

4

İthalattaki en önemli kalem ise enerji. Türkiye geçen yıl sadece enerji ithalatına tam 99 milyar dolar ödedi.

5

Enerji alanına son yıllarda büyük yatırım yapan ve keşif haberlerini peş peşe açıklayan Türkiye, arama çalışmalarına devam ediyor.

6

Petrol arama çalışmalarına hız veren Türkiye, özellikle son dönemde Cudi, Gabar ve Kato'ya yoğunlaşmıştı.

7

Güneydoğu Anadolu'da ise son aylarda gündeme gelen ve yaklaşık 50 yıl önce beton ile kapatılan sahalarda petrol bulunduğu haberleri, umutları yeşertti.

8

Son gelişme ise bomba etkisi yapacak. Enerji Günlüğü'nde yer alan habere göre, Transatlantic AŞ, Trakya’daki petrol arama sahasında keşfettiği doğalgazı işletmek için ruhsat başvurusu yaptı.

9

Transatlantic Petroleum Ham Petrol Doğalgaz ve Üretim AŞ; Kırklareli ve Tekirdağ illerinin sınırları içinde sahip olduğu AR/TRS/K/F18-a3, a4 pafta numaralı petrol arama ruhsat sahasında keşfettiği doğalgazla ilgili olarak, ARİ/TEM/K/F18-a4-1 paftasında bir adet petrol işletme ruhsatı almak için 13 Eylül 2023 tarihinde Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne (MAPEG) başvurdu.