AKİT MENÜ

Yaşam

Deprem bu köprüyü domino taşı gibi yıktı!

Depremin domino taşı gibi yıktığı köprüyü iş makineleri parçalamakta güçlük çekiyor.

2023-09-24 15:00:24
2

Depremin domino taşı gibi yıktığı köprüyü iş makineleri parçalamakta güçlük çekiyor.

3

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkım Hatay’da meydana gelmişti. Antakya ilçesi Büyükdalyan Mahallesi Asi Nehri üzerinde bulunan Uydukent Köprüsü de yıkıldı.

4

Yaklaşık 50 yıllık köprünün enkazını kaldırmak için ekipler çalışma başlattı. Ekiplerin parçalara ayırmakta güçlük çektiği köprü, içerisindeki demirin verdiği dayanıklılıkla iş makinalarını zorluyor.

5

İş makinası operatörü Abdullah Varol, köprünün ayakları dar olduğu için yıkıldığını ve parçalamakta güçlük çektiklerini belirterek, “Asi Nehri üzerinde depremden dolayı kopmaların olduğu köprümüz var.

6

Onu yıkmaya çalışıyoruz, enkazını kaldırmaya çalışıyoruz. Çalışmalar yorucu gidiyor ama devletimiz ve milletimiz var olsun. Köprü sağlam ama eski olduğu için ayaklarını dar yapmışlar. Ondan dolayı olduğu yere çökmüş.

7

Parçalamakta zorlanıyoruz, demir oranı fazla olduğu için beni de biraz şaşırttı yıkılmış olması. En az 1 haftada enkaz kalkabilir” dedi.

8

Ekiplerin köprüyü yıkmakta güçlük çektiğini söyleyen Yusuf Aydın, “Uydukent Köprüsü 50 yıllık köprü, yapan da bayağı sağlam yapmış. 4-5 günden beri yıkmaya çalışıyorlar. Bayağı da güçlük çekiyorlar. Demir oranı çok iyi. Adamlar 4 günden beri şu köprüyü yıkmaya çalışıyorlar. Biraz zor çıkacak demiri, maşallahı var. Sağlam yapmışlar köprüyü” ifadelerini kullandı.

9