AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Bayraktar TB3'ün menzili ABD ve İsrail'i ayağa kaldıracak! İşte menziline giren ülkeler...

Doğu Akdeniz'deki TCG ANADOLU Amfibi Hücum Gemisi'nde konuşlu bulunan bir Bayraktar TB3 SİHA'nın menzil yarıçapına birçok ülke giriyor. Bu gelişme TB3 muadili silah üretmeye çalışan İsrail ve ABD'yi şaşkına çevirecek.

2023-09-29 14:29:38
1

Doğu Akdeniz'deki TCG ANADOLU Amfibi Hücum Gemisi'nde konuşlu bulunan bir Bayraktar TB3 SİHA'nın menzil yarıçapına birçok ülke giriyor. Bu gelişme TB3 muadili silah üretmeye çalışan İsrail ve ABD'yi şaşkına çevirecek.

2

Üretilen insansız hava araçlarıyla artık kendisini dünyaya kanıtlamış olan Türk savunma sanayisi, Bayraktar TB3 ile de önemli bir mevkiye ulaşmış olacak.

3

Baykar Teknoloji, yakın gelecekte Türkiye’nin ilk silahlı insansız hava aracı taşıyan savaş gemisi TCG Anadolu’dan havalanabilecek iki gelişmiş aracın seri üretimine başlayacak.

4

TB2’nin daha fazla havada kalan, daha fazla yükselebilen ve ağırlık taşıyabilen modeli TB3 için Baykar’ın önündeki hedef 2024. Bu tarih aynı zamanda şirketin insansız savaş uçağı Kızılelma’nın seri üretime başlayacağı yıl. Şirket, bu iki uçakla Afrika’dan Avrupa ve Asya’ya kadar olan pazarlardaki payını genişletmeye çalışıyor.

5

TB2’nin bugüne kadar 31 ülkeye satıldığını, bunun yanı sıra Avrupa’dan ve Uzakdoğu’dan ülkelerin de bu uçaklarla ilgilendiklerini anlatan Bayraktar, gemiden desteksiz kalkıp inebilecek TB3’ün 1000 deniz mili yani 1900 km menzili olacağına değindi.

6

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk SİHA olması planlanan Bayraktar TB3'ün ilk uçuşuna hazırlandığını belirterek, "Gemiye inip kalkmakta ilk olacak. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail, bakalım ilk kim yapacak?" dedi.

7

TB3'ün dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk SİHA olacağını vurgulayan Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:

8

"Biz bu projeyi duyurduğumuzda bizden 1 sene kadar sonra Amerika Birleşik Devletleri'nden insansız hava araçları yapan bir firma ve ondan 1 sene sonra da İsrail'den devlet firması 'Biz de bu anlamda çalışma yapıyoruz, ilk biz yapacağız' diye dünyaya duyurdular. Bayraktar TB3 şu anda Çorlu'da. Hemen TEKNOFEST'ten sonra ilk uçuşunu yapacağız. Gemiye inip kalkmakta ilk olacak. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail, bakalım ilk kim yapacak?"

9

Savunmasanayist editörleri, Bayraktar TB3'ün menzil yarıçapını kamuoyu ile paylaştı.

10

Doğu Akdeniz'deki TCG ANADOLU Amfibi Hücum Gemisi'nde konuşlu bulunan bir Bayraktar TB3'ün yarı menzil çapı belli oldu. TB3'ün menziline Irak, Ürdün, Suriye, İsrail, Lübnan, Mısır, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Rusya ve Libya gibi ülkeler giriyor.