AKİT MENÜ

Yaşam

Mutfağa dair 12 pratik bilgi

Etler donduğunda daha kolay kesildiği için eti daha ince kesmek istiyorsanız iki saat kadar buzlukta bekletin.

2

Etler donduğunda daha kolay kesildiği için eti daha ince kesmek istiyorsanız iki saat kadar buzlukta bekletin.

3

Süt köpüğü elde etmek istiyorsanız sütü bir kavanozun içine koyarak mikrodalgada 30 saniye kadar tutun.

4

Ölçü kabına yapışkan bir madde koyacaksanız kabı kolay temizlemek adına öncesinde kabın içinde bir miktar yemeklik yağ gezdirin.

5

Mikrodalgada kolayca mısır patlatmak için bir kasenin içine koyduğunuz mısırların üzerini bir tabak ile kapatın.

6

Hamur işlerinde taze meyve kullanacaksanız meyvelerin şeklinin bozulmaması için meyveleri unun içine erkenden atın.

7

Buzlu bir yiyeceğin buzunun hızlı çözülmesi için saç kurutma makinesi kullanın.

8

Pilav yaparken pirinç-su ayarını tutturmak için suyun, pirinçlerin üzerinden işaret parmağınızın ilk boğumu yüksekliğinde olmasına dikkat edin. (Pilavı soğuk suyla yapıyorsanız doğrudan parmağınızı kullanabilir, sıcak su içinse parmağınızın ilk boğumu kadar yüksekliğe ulaşmasını göz kararınca ayarlayabilirsiniz.)

9

Yemeğinizi mikrodalgada kurutmadan ısıtmak için yemek tabağının üstüne nemli bir kağıt havlu koyun.

10

Hızlı ve kolay bir omlet yapmak istiyorsanız tava yerine tost makinesini kullanın.

11

Patateslerin kızarma ya da pişme sürelerini kısaltmak için öncesinde 4 dakika kadar mikrodalgaya atın.

12

Mikrodalgaya aynı anda iki büyük tabak sığdırmak için bir tabağı, altına bardak koyarak yükseltin.

13

Sıcak bir yemeği buzdolabına koyacaksanız buzdolabı ve yemeğin bozulmaması için saklama kapının kapağının bir kısmını açık bırakın. Kaynak: yemek.com