AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

X ismi dünyaca ünlü Elon Musk’ın başına resmen bela oldu: Dava Açıldı!

Elon Musk Twitter'ın adını X olarak değiştirdi. Florida merkezli bir şirket, Elon Musk 'a X (Twitter) isminden dolayı dava açtı.

2023-10-04 17:42:03
2

Elon Musk Twitter'ın adını X olarak değiştirdi. Florida merkezli bir şirket, Elon Musk 'a X (Twitter) isminden dolayı dava açtı.

3

Twitter’ın ismini X olarak değiştiği günden beri Elon Musk’un başı beladan kurtulmuyor. Şimdi de Florida merkezli X Social Media adlı bir şirket, Elon Musk ‘ın X’ine isminden dolayı dava açtı.

4

The Independent gazetesinin haberine göre ABD’li girişimci Jacob Malherbe tarafından 2015’te kurulan ve merkezi Florida eyaletinde bulunan ‘X Social Media LLC’ reklam ajansı, Musk’ın sahibi olduğu X’in ‘haksız rekabet ve ticari marka ihlali’ nedeniyle Florida eyalet yasalarını ihlal ettiğini iddia ederek mahkemeye başvurdu.

5

X Social Media, “2016’dan bu yana hukuk firmaları ile avukata ihtiyaç duyanları birbirine bağlayan reklam ve sosyal medya hizmetleri sunan” bir şirket olarak tanımladı. Logosu, eskiden Twitter olarak bilinen sosyal ağ tarafından kullanılan logodan çok farklı görünse de, şikayetinde “reklamlarında, bloglarında ve çalışmalarını vurgulayan haber bültenlerinde markasının ‘X’ kısmını sık sık vurguladığını” savundu.

6

Davacı mahkemeye, Twitter’ın yeniden markalanması nedeniyle halihazırda gelir kaybı yaşadığını ve karışıklığın “mali zarara” devam etmesinin oldukça muhtemel olduğunu söyledi. Ayrıca reklam ajansı, mahkemeye yaptığı başvuruda, Musk’ın ‘X’ ismini kullanmasının yasaklanmasının yanı sıra yüklü miktarda tazminat talep ediyor.

7

X Social Media şirketi, arama motorunda arama yaptırıldığında önceden kendi şirketlerinin sosyal medya uygulamasının çıktığını şimdi ise Elon Musk’un X şirketinin çıktığını dile getirdi. Bakalım zeki Elon Musk bu iddiaların altından nasıl kalkacak. Şirketin bu durumdan çok etkileneceği tahmin edilmiyor.