AKİT MENÜ

Ekonomi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş uyardı: Gram altın için tarih verdi! Altında rekor var mı? Altın fiyatları

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde gram altını olanlara çok kritik bir uyarıda bulundu. gram altınla ilgili yatırımcılara tavsiyede bulundu.

2023-10-08 19:03:40
2

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde gram altını olanlara çok kritik bir uyarıda bulundu. gram altınla ilgili yatırımcılara tavsiyede bulundu.

3

Ons altın son 7 ayın en düşük seviyesinde. Altın almalı mı satmalı mı? Orta Doğu'da dünden bugüne yaşananlar altını da etkileyecek mi? Altının seyri ne olacak? Finans Analisti İslam Memiş, canlı yayınında onu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.. JEOPOLİTİK RİSKLER! Bölge oldukça karışık birçok ülkenin de dahil olacağı açıklamaların geleceği yoğun bir hafta bizi bekliyor. Zaten önümüzdeki hafta küresel piyasalar için önemli.

4

ABD'de enflasyon verisi açıklanacak. Piyasalar ABD'deki enflasyon tarafına odaklanmışken hafta sonu böyle bir haber akışının gelmesi bütün küresel piyasalarda jeopolitik risk açısından ister istemez fiyatlanacak.

5

Türkiye'nin de bu sürece dahil olması bekleniyor. ABD'nin Çin'in Rusya'nın İran'ın birçok ülkenin burada çeşitli açıklamalar yapması jeopolitik açıdan gerginliği tırmandırmasını bekleyebiliriz.

6

Altın fiyatları bu ortamda biraz daha pozitif ayrışabilir. Son iki haftadır sert düşüşler vardı.

7

Fed'in politikaları ons altında 1.810 dolar seviyesine kadar sert bir gerilemeye neden olmuştu. Gram altın tarafında 1.678 lira seviyesine kadar sert bir şekilde gerilemeye neden olmuştu.

8

Ancak haftanın son işlem günü bir toparlanma gördük. Ons altında 1.833 dolar, gram altın tarafında 1.702 lira seviyesinde haftayı tamamlamıştık.

9

Şimdi yukarı yönlü hareketlerde 1.880 dolar direncini yukarıda takip edeceğiz. Gram altın / TL fiyatında 1.750 TL seviyesinde takip edeceğiz.

10

Oldukça karışık yoğun dış diplomasi ve jeopolitik risklere odaklandığımız bir hafta olacak diye düşünüyorum. Bu riskler de altın fiyatlarını pozitif yönde destekler ve yukarı yönlü hareketlerini devam ettirebilir.

11

2024 yılında bu değer artışları devam edecek. 2024 yılında yine yaz aylarında 2.500 TL seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Hem ons altında hem gram altında pozitif beklentimiz devam etmekte.

12

Yılsonu beklentimiz yine 1.800 TL seviyesinin üzerinde gram altın / TL fiyatında.

13

Riskli, yoğun ve oldukça endişeli bir haftanın bizi beklediğini söyleyebilirim.

14

Çeyrek altın 2.750 TL seviyesinde. Cumhuriyet altını 11.400 lira seviyesinde. Bugünkü gelişmeler düşüşlerin kalıcı olmayacağını gösteriyor. Teknik olarak zaten bir alım gelmesi gerekiyor çok sert bir şekilde değer kaybetmişti.

15

Zaten toparlanma yönünde bir fırsat vardı. Bu fırsat jeopolitik risklerle birlikte tekrar yükseliş trendinde olabilir. (ahaber)