AKİT MENÜ

Medya

Türkiye gündemini günlerdir meşgul ediyorlardı! Dilan Polat skandalı patladı

Saçlarına dolarlar takan, kahvesinin içine altın tozu döken, çiçeklere altın serpen, son model araçlar, helikopterler ve özel uçaklarla görgüsüzlüğün dibine vuran Dilan Polat ile ilgili skandal bir gelişme yaşandı.

2023-10-12 15:08:02
1

Saçlarına dolarlar takan, kahvesinin içine altın tozu döken, çiçeklere altın serpen, son model araçlar, helikopterler ve özel uçaklarla görgüsüzlüğün dibine vuran Dilan Polat ile ilgili skandal bir gelişme yaşandı.

2

Türkiye'nin gündeminde, lüks yaşantısıyla göz önünde olan ve şimdilerde kara para aklama iddialarıyla dikkat çeken fenomen Dilan Polat var...

3

Uzun süredir sosyal medyada yakından takip edilen ve her paylaşımı olay olan Polat, çalışanları ve eşiyle olan diyaloğu ile hafızalarda yer ediniyor.

4

Yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Polat, ''Türk kahvemi altın tozuyla sırf birilerini rahatsız etmek için içiyorum.'' dedi.

5

Öte yandan, ''Bazen bir AVM’de günlük 750 bin TL harcıyorum.'' diyerek herkesi şaşırttı.

6

Bir süre önce dolarlardan saçına peruk yapan, kahvesine altın tozu koyan, eşi tarafından kendisine lüks otomobiller ve helikopter hediye edilen, çok sayıda güllerle fotoğraf paylaşan Polat, artık sadece sosyal medya kullanıcıların gündeminde değil. Çiftin mal varlığı ve para kaynakları özellikle Twitter'da merak konusu oldu.

7

Bunun üzerine Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), harekete geçerek kara para aklama ve vergi kaçırma gibi birçok iddiaların odağındaki Polat Ailesi hakkında rapor hazırladı.

8

En çok dikkat çeken iddia, Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetilmesi ve bu şirketlere yönelik suç gelirlerini aklamaları oldu.

9

Yapılan incelemelere göre; Polat’la bağlantılı 16 şirket bulunuyor. Bu şirketlerin hesaplarına gelen para transferlerinin 500 milyon liradan fazlasının internet üzerinden gerçekleştiği belirlendi.

10

Mal alınan şirketlerin çoğunluğunun, kendileriyle bağlantılı olan tedarikçilerden oluştuğu ortaya çıktı. MASAK, bu tedarikçilerin aslında bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan 3 şirket olduğunu belirledi.

11

Raporda, Dilan Polat’ın ortak ve ilişkili olduğu 5 şirketi bu 3 tedarikçi şirketten 225 milyon 743 bin liralık mal alışında bulunduğu bilgisine yer verildi.

12

Öte yandan sahte olduğuna dair şüphe barındıran işlemlerin 200 milyon liradan fazla olduğu da tespit edildi.

14

Elde edilen hasılatın nakit olarak çekildiği, Engin Polat’a ait şirkete nakit yatırıldığı ve lüks araç ile gayrimenkul alımı gerçekleştirildiği belirlendi. MASAK, bu işlemlerin suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçundan oluşturabileceği ve vergi matrahını azaltmak amacında oldukları değerlendirmesinde bulundu.

15

Ayrıca Polat’ın varlıklarına tedbir uygulanması kararı da savcılığa bırakıldı.