AKİT MENÜ

Aktüel

Sahte altın böyle kendini her yerinden ele veriyor! Meğer yöntem bu... Alışverişinizi hemen buna göre yapın!

İnsanlık var olduğu günden beri en çok kıymet verilen maden ve en değerli kabul edilen metallerden bir tanesi altın olmuştur. Altının gerçekten altın olup olmadığını anlamak isteyenler için yöntemler işte şu şekilde…

2023-10-13 19:04:53
2

İnsanlık var olduğu günden beri en çok kıymet verilen maden ve en değerli kabul edilen metallerden bir tanesi altın olmuştur. Altının gerçekten altın olup olmadığını anlamak isteyenler için yöntemler işte şu şekilde…

3

Sahte altın nasıl anlaşılır? İnsanlık var olduğu günden beri en çok kıymet verilen ve en değerli kabul edilen metallerden bir tanesi altın olmuştur. Sahte altın genellikle başka bir metalin ince bir tabakasıyla kaplanarak yapılıyor ve bu metal daha sonra altın renkte boyanıyor Gerçek altın her zaman daha parlak bir ışıltıya sahiptir. Sahte altın, genellikle daha parlak görünür ve farklı ışıklarda renk değiştirebilir.

4

CİLT TESTİ! Elinizde altını birkaç dakika tutun ve ter ile etkileşime girdiğinde oluşan renge bakın. Sahte altın yeşili veya mavi bir renk bırakabilir. MAKYAJ TESTİ! Sıvı fondöten ve pudra kullanarak da test edebilirsiniz. Sıvı fondöten ve pudrayı cildinize sürdükten sonra altın takınızı hafifçe bastırın eğer altın takınız cilde değdiğinde siyah bir iz bırakıyorsa, bu altının gerçek olduğunu gösterir.

5

MIKNATIS TESTİ! Gerçek altın manyetik değildir, bu nedenle mıknatıs takıyı çekmemelidir. Ancak, bazı diğer metaller de manyetik değildir, bu nedenle bu testi diğer testlerle birlikte kullanmak daha iyidir.

6

ŞAMANDIRA TESTİ! Altın, yoğun bir metaldir ve suda yüzmeme eğilimindedir. Altın takınızı bir kap suya koyarak bu testi yapabilirsiniz. Eğer takınız suda batıyorsa, muhtemelen gerçek altın kullanılmıştır. Ancak altın kaplama gümüş veya pırlanta gibi alaşımlı takılarda bu test işe yaramayabilir. ALTIN KAPLAMANIN AŞINDIRILMASI! Sahte altın kaplama, zamanla aşınabilir ve altındaki değersiz metal ortaya çıkabilir. muglagazetesi'nin aktardığı haberde: Gerçek altın ise aşındırmaya dayanıklıdır ve parlaklığını uzun süre korur.

7

AĞIRLIK VE YOĞUNLUK! Gerçek altın, sahte altına göre daha yoğundur. Bu nedenle aynı boyuttaki bir gerçek altın parça, sahte bir altından daha ağırdır.