AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Ağız sağlığı! Ağızda bayat koku nasıl geçer? Şak diye kesilecek! Limon, su yeşil çay ve susam yağı ile doğal çözüm

İşte ağız kokusunu gidermek için 10 etkili doğal yöntem:

2023-10-14 16:16:53
1

Ağızdaki bayat koku nasıl giderilir? sosyal etkileşimlerde ve genel özgüvenimizde olumsuz bir etki yapan kötü kokulardan kurtulmak neyse ki, doğal yöntemlerle mümkün. Bu kokuyu hızlı bir şekilde limon Suyu ile giderebiliriz. Dikkat çeken o yöntemler...

2

İşte ağız kokusunu gidermek için 10 etkili doğal yöntem:

3

1. Diş Fırçalama ve Diş İpi: Ağızdaki kötü kokunun en yaygın nedeni, dişlerde biriken bakteri ve yiyecek artıklarıdır. Sabah ve akşam olmak üzere düzenli olarak dişlerinizi fırçalayarak, bakterilerden ve birikintilerden arınabilirsiniz. Buna ek olarak, diş ipi kullanarak dişlerinizin arasındaki bölgeleri temizlemeyi unutmamalısınız.

4

2. Dil Temizleme: Dil üzerinde biriken bakteri tabakası da ağız kokusuna neden olabilir. Dil temizleme aparatlarıyla dilinizi nazikçe temizleyerek, bu bakterilerden kurtulabilirsiniz.

6

3. Ağız Gargarası: Etkili bir ağız gargarası kullanmak, kötü kokunun hemen giderilmesinde yardımcı olabilir. Özellikle nane, karanfil veya tarçın gibi doğal özler içeren gargara çözeltileri tercih edebilirsiniz.4. Nane Yaprağı Çiğnemek: Taze nane yapraklarını çiğneyerek, ağız kokusunu doğal yoldan giderme şansınız vardır. Nane, ferahlatıcı etkisiyle kötü kokuyu bastırabilir.

7

5. Limon Suyu: Limon suyu, antibakteriyel özellikleri ile ağız içindeki bakterilerin azalmasına yardımcı olabilir. Biraz limon suyuyla gargara yaparak, ağız kokusunu hafifletebilirsiniz. 6. Yeşil Çay İçmek: Antioksidan özelliği olan yeşil çay, ağızdaki bakterileri azaltabilir ve kötü kokuyu nötralize edebilir. Her gün düzenli olarak yeşil çay içmeyi deneyebilirsiniz.

8

7. Elma Yemek: Elma, tükürük salgılamayı artırarak ağız içindeki bakteri oluşumunu engeller. Bir elma yiyerek, ağız kokusunu hafifletebilirsiniz. 8. Tarçın Çiğnemek: Tarçın, doğal antibakteriyel özellikleri ile ağızda oluşan kötü kokuyu önleyebilir. Biraz tarçın çubuğunu çiğneyerek, ağız kokusunu doğal yolla giderebilirsiniz.

9

9. Susam Yağı İle Durulama: Susam yağı ağız içindeki bakteri oluşumunu azaltabilir. gazianteptime'e göre: Bir ç kaşığı susam yağını ağzınızda birkaç dakika çalkalayarak, ağız kokusunu azaltabilirsiniz. 10. Su İçmek: Susuzluk, ağız kuruluğuna yol açarak kötü kokunun artmasına neden olabilir. Günde en az 8-10 bardak su içerek ağız içindeki nem dengesini koruyabilirsiniz.