AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Galaxy S7 su altında kaç saat dayanabiliyor?

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S7, ilginç bir su testine tabi tutuldu. Bakalım Galaxy S7 bozulmadan kaç saat suyun altında kalabiliyor?

2016-04-07 19:52:03
2

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S7, ilginç bir su testine tabi tutuldu. Bakalım Galaxy S7 bozulmadan kaç saat suyun altında kalabiliyor?

3

Samsung, 2016 yılındaki amiral gemileri Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge cihazlarını MWC 2016 etkinliğinde duyurmuş, Avrupa’da 11 Mart tarihinde satışa sunmuştu.

4

Android 6.0 Marshmallow işletim sistemini barındıran, microSD kart desteği ile 200 GB’a kadar hafızasını arttıran telefon, kullanıcılar-işletmeler tarafından pek çok teste tabi tutulmuştu.

5

Cihazın dayanıklılığını ölçmek adına, kum, su, düşme vb. testler uygulanan Galaxy S7, testleri başarıyla atlatmıştı. Şimdi ise cihaza uygulanan su testi, önceki sürümlerinden biraz farklı durumda.

6

YouTube’da Unbox Therapy adlı bir kullanıcı, Galaxy S7 cihazının sudaki dayanıklılık zamanını ölçmek için bir testte bulundu.

7

Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge IP68 numarasına sahip cihazların 1.5 metreye kadar 30 dakika boyunca suda kalabileceğini belirtmişti.

8

Fakat Youtube kullanıcısı, standart bir kavanoz içerisinde Galaxy S7'yi 16 saat 36 dakika bekletti. Deneyin tamamlanmasının ardından, cihazın sorunsuz bir şekilde çalıştığı görüldü.

9

Firmanın 30 dakika ile sınırlı tuttuğu zamanın 16.5 saate kadar çıkmasının ise bütünüyle derinlikle alakalı olduğunu belirtebiliriz.

10

Samsung cihazın 1.5 metreye kadar 30 dakikalık bir su dayanıklılığı sunacağını ifade ederken, vakumlu kapağı, yaklaşık 30-40 cm derinliği ile basıncı minimuma indiren kavanoz, cihazın su dayanıklılığını arttırabiliyor.

11

Sahip olduğu pil ömrü ile kullanıcıların olumsuz yorumları ile karşılaşan Galaxy S7 cihazı ayrıca şu durumlara dayanıklılık gösterebiliyor. - Tuz - Toz - Yağmur - Nem - Titreşim - Termal Şok