Sağlık
Eğer bir avuç tüketirseniz...
Çerez tabaklarında bir araya geldiklerinde oldukça iştah kabartan kuruyemişlerin kilo yapıcı özelliğine karşın sağlık açısından önemli yararları da bulunuyor. İşte sırasıyla kuruyemişler ve mucizevi faydaları...
Sağlık
Çerez tabaklarında bir araya geldiklerinde oldukça iştah kabartan kuruyemişlerin kilo yapıcı özelliğine karşın sağlık açısından önemli yararları da bulunuyor. İşte sırasıyla kuruyemişler ve mucizevi faydaları...
Çerez tabaklarında bir araya geldiklerinde oldukça iştah kabartan kuruyemişlerin kilo yapıcı özelliğine karşın sağlık açısından önemli yararları da bulunuyor. İşte sırasıyla kuruyemişler ve mucizevi faydaları...
AY ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI : Kolesterolü düşürür.
Damar sertliğini giderir.
Fikir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir.
Kalp ve sinir hastalıklarını önler.
Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir.
ANTEP FISTIĞI FAYDALARI : Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının%35"ini karşılayabilmektedir. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus) kullanılabilir.
İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
YER FISTIĞININ FAYDALARI : İçinde bulunan B1 vitamini kan şekerinin yakılması, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Öğrenme gibi beyin fonksiyonları için gerekli olan bir vitamindir.
Yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu gibi sigaranın zararlı etkilerini de azaltır.
İçerdiği B3 vitamini kolesterolü düşürür, dolaşımı arttırır.
Zihni açar.
Kanın pıhtılaşması, kas gücü ve sinir iletimi için gerekli olan kalsiyum minerali içerir. Posalı bir besindir. Posalı besinler kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korunmada faydalı olurlar.
LEBLEBİ FAYDALARI : Anne sütünü artırır. Asit fazlasını alır.
Mideyi rahatlatır.
Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.
KABAK ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI : Böbrekleri güçlendirir.
Böbrek, mesane iltihaplarını önler..
KURU KAYISI FAYDALARI : Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır.
Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar.
Kemiklerin düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.
Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur.
Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar.
Böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır.
FINDIĞIN FAYDALARI : Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir.
Fındıkta bulunan B5 vitamini stresi giderici özelliği olan bir vitamindir. İçerdiği B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yarar, kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır.
Gebelikte mutlaka takviyesi gereken B9 vitamini içerir. B9 vitamini damar sertliği yapıcı maddeyi azalttığı gibi kalp krizi, felç ve bunama riskini de azaltır.
İçerdiği D vitamini kırmızı kan hücrelerinin yapımında rol alır, cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır. İçerdiği krom, kan şekerindeki oynamaları engellemek için gereklidir.
CEVİZ FAYDALARI : Kanda kolesterolün yükselmesini önler. -Beynin çalışmasını güçlendirir. Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir. İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır. Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur: Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır. Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur: Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür.
BADEM FAYDALARI : Sinirleri güçlendirir, kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır. Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır.