AKİT MENÜ

Sağlık

İşte kalbi korumanın 7 yolu!

"Ağaç yaş iken eğilir" sözü yalnızca eğitim değil, sağlık açısından da önem taşıyor. Çünkü çocukluk çağından itibaren yaşam tarzında yapılacak düzenlemeler ve alınacak önlemlerle geleceğin sağlıklı nesilleri yetiştirilebiliyor.

2

"Ağaç yaş iken eğilir" sözü yalnızca eğitim değil, sağlık açısından da önem taşıyor. Çünkü çocukluk çağından itibaren yaşam tarzında yapılacak düzenlemeler ve alınacak önlemlerle geleceğin sağlıklı nesilleri yetiştirilebiliyor.

3

İşte genç kalpleri korumanın 7 yolu;

4

Çünkü her ne sebeple olursa olsun sigara dumanına maruz kalmamak gerekiyor. Kullanmayan birinin, sigara içilen ortamda o dumanı soluması olumsuz sonuçlar doğuruyor.

5

2- Aktif Bir Yaşamı Seçin - Düzenli egzersiz yapmak kalp, kas, kemik ve eklemlerin sağlıklı, kuvvetli olmasına yardımcı oluyor. Öte yandan fiziksel aktivite kişinin özgüvenini artırıp, ruhsal durumunu yükseltiyor. Kaliteli uyku ve enerji sağlıyor.

6

7

8

Her insan günlük aktivitelerini yerine getirebilmek için belli miktarda kaloriye ihtiyaç duyuyor. Kalp sağlığını korumak için hem ideal kiloda kalması hem de günlük ortalama bir saat düzenli egzersiz yapmak büyük önem taşıyor.

9

5- Tansiyonunuzu Dengede Tutun - Tansiyon, kalpten vücuda pompalanan kanın basıncını ifade ediyor. Kalbin her atımında vücuda pompalanan kan, damar duvarlarına basınç uyguluyor. Kalbiniz ve kan damarlarınız sağlıklıysa, damarlarınızın genleşip kasılmak için yeterince esnek yapıda olduğu anlaşılıyor.

10

Kan basıncının kontrol altına alabilmek için bazı önlemler var. Bunlar: İdeal kiloda olun. Tuz oranı düşük, kalp dostu diyetle beslenin. Kan basıncı ölçümünü aksatmayın. Düzenli fiziksel aktivite yapın.

11

6-İyi Kolesterol Yukarı, Kötü Kolesterol Aşağı! - Vücudun işlevini sürdürmesinde gerekli olan, kan dolaşımında ve hücre yüzeyinde bulunan bir madde. Belirli orandaki kolesterol sağlık için oldukça

12

7- Kan Şekeri Seviyesine Dikkat - Karbonhidrat içeren yiyecek ve içecekler tüketildiğinde, sindirim sistemi enerji sağlamak için bunları şekerlere ayırıyor. Tam tahıllı yiyeceklerin, meyve, sebze ve diğer yüksek lif içeren gıdaların sindirilmek için daha uzun zamana ihtiyacı oluyor.