AKİT MENÜ

Gıda

Doktor Ender Saraç iştah kesen tarifi paylaştı! Bir yemek kaşığı yemek yetiyor, iğne ipliğe dönmenin sırrı buymuş

Zayıflamak isteyenler işe olarak egzersiz ve diyet yaparak başlıyor ancak bazı basit tarifler, kilo verme sürecine hız kazandırabiliyor. İşte Doktor Ender Saraç'ın zayıflatan tarifi:

2023-10-22 07:38:48
2

Zayıflamak isteyenler işe olarak egzersiz ve diyet yaparak başlıyor ancak bazı basit tarifler, kilo verme sürecine hız kazandırabiliyor. İşte Doktor Ender Saraç'ın zayıflatan tarifi:

3

İştah ve yemek yeme isteği her ne kadar kilo aldıran bir problem gibi gözükse de Dr. Ender Saraç kontrollü iştahı sağlıklı olduğumuza dair bir belirti olarak nitelendiriyor.

4

Vücudun gerekli besinleri alma isteğinin normal olduğunu belirten Saraç, iştah hakkında, "Bir kişinin hayatta kalma aşamasında çok güçlü olduğunu, kendini başarılı bir şekilde devam ettirmek için gerekli gıdaları alma dürtüsüne sahip olduğunu gösterir" diye konuşuyor.

5

İştahlı olmak olumlu bir ifadeyken elbette ki aşırı iştah ve sürekli yemek yeme isteği kişilerin kontrolsüz bir şekilde kilo artışına neden olur. Hormonal veya pek çok farklı nedenden dolayı gelen iştah açıklığının bazı sebepleri mevcut.

6

Kontrolsüz iştah problemi yaşayan kişilerde yaygın olan bazı farklı problemler olabilir. Bağırsaklarda oluşan parazitler ve parazit yumurtası iştahı tetikleyebilir.

7

Bağırsaklarda oluşan parazitler, insan vücudunu etkileyerek kişilerde ekstra açlık hissi oluşturabilir.

8

Bazı vitamin eksiklikleri de yemek yeme isteği doğurabilir. Demir eksikliği bunlardan yalnızca bir tanesi. Ayrıca kortizonlu ilaç kullanan kişiler normalinden daha fazla gıdaya ihtiyaç duyabilir.

9

Dr. Ender Saraç, kullanılan bazı psikiyatri ilaçlarının iştah açıklığına neden olabileceğini söylüyor. Kişiden kişiye veya ilaçtan ilaca farklılık gösteren bu etkiler bazı insanlarda iştahı keserken bazılarında tam tersi etki gösterebilir. Farklı depresyon türleri de iştahı tetikleyerek çok tüketime yönlendirebilir.

10

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen birçok kişi iştah kesici birçok farklı ilaca veya yönteme başvurabiliyor.

11

Ancak Dr. Ender Saraç, iştah kesen zayıflama ilaçlarından uzak durulması gerektiğini vurguluyor. Kimyasal ilaçlar kullanarak iştah kesmenin zararlı etkileri olduğunu hatırlatıyor.

12

Almanya'da yapılan araştırma sonuçlarında iştah kesmeye yardımcı bazı kokular olduğu saptandı.

13

Yeşil elma ve nane kokusunun araştırmalar sonucunda iştah problemlerini etkileyerek kesebildiği belirtiliyor. Dr. Ender Saraç bu kokuların yanı sıra zerdaçalın da iştah kesmede faydalı olduğunu belirtiyor.

14

Dr. Ender saraç bu kokulardan faydalanabilmek için yağ şeklinde kullanılması gerektiğini tavsiye ediyor.

15

Yeşil elma ve nane yağını kumaş bir parçaya damlatıp gün içerisinde koklamanın iştahı dengelemede etkili faydaları bulunuyor. Ancak doğal kokular tercih ettiğinizden emin olun. Tercihe bağlı olarak taze nane de kullanabilirsiniz.

16

İştahı kesebilmek kilo verme sürecine yapılacak en önemli katkılardan biridir. Bu aşamadan sonra kontrollü bir şekilde kilo vermeye başlamak eskisi kadar zorlayıcı olmaz. Doğal kokular sayesinde iştahınızı kesebilirsiniz. Dr. Ender Saraç kokuların yanı sıra iştahı en sağlıklı şekilde kesebilmek için özel çay tarifini paylaştı.

17

• MALZEMELER • Ihlamur • Taze nane • Zerdeçal • Mate bitkisi • Kaynar su • Gerekli malzemeleri kullanarak oluşturduğunuz çayın ılıklaşmasını beklerken tokluk sağlayan bir karışım tüketmeniz gerekiyor. • Bu karışımın üstüne demlediğiniz çayı tükettiğinizde iştah kesici etkili bir öğün tüketmiş olacaksınız. Çayın demlenmesini beklerken 1 tatlı kaşığı keten tohumu,1 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 1 yemek kaşığı sarı leblebiyi karıştırarak dövülmüş hale getirin.

18

Keten tohumunun daha az dövülmüş olması şart. Hazırladığınız karışımdan 1-2 çorba kaşığı tükettikten sonra demlenen çayınızı içebilirsiniz. Bu kombinasyon, yalnızca iştahı kesmekle kalmayıp birçok sağlık sorununu da önleyebilir.