AKİT MENÜ

Gündem

İsrail Türkiye'nin 22 ilini gözüne kestirdi! Cihat Yaycı'dan dehşete düşüren uyarı

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Türk yetkililere İsrail konusunda dikkat çeken uyarılarda bulundu.

2023-10-28 18:02:21
1

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Türk yetkililere İsrail konusunda dikkat çeken uyarılarda bulundu.

2

İsrail ile Hamas arasındaki savaşın perde arkasıyla ilgili bomba açıklamalar yapan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, İsrail'in asıl hedefinin PKKİSTAN olduğunu açıkladı ve gerekçelerini ise şöyle sıraladı.

3

MedyaTava TV Youtube kanalında İsrail-Filistin Savaşı için önemli açıklamalar yaparak gündem olan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, öngörülerinin nedenlerini programın ikinci bölüm videosunda açıkladı.

4

MedyaTava TV’ ye verdiği röportajın ilk videosunda ABD ve İsrail’in PKKİSTAN devletini kurmak için asıl hedefinin Türkiye olduğunu söyleyen Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, "PKKİSTAN’ın İsrail’in kukla devleti olacağını, Suriye’nin doğusundaki PKK’nın kontrol ettiği alanda eğer İsrail işgallerle kuzeye doğru gelirse dolaylı olarak İsrail Türkiye’ye komşu olacaktır" dedi.

5

İsrail’e vaat edilmiş topraklarda Türkiye’nin 22 vilayeti olduğunu açıklayan Yaycı, bu nedenle de PKK-YPG’nin ABD ve İsrail tarafından resmen korunacağına böylelikle Türkiye’ye karşı kullanılan bir güç olarak Türkiye’yi tehdit altına alacağına dikkat çekti.

6

Doğu Akdeniz’de bulunan Türkiye’nin sondaj gemisinin yanına demir alan ABD uçak gemisinin verdiği mesajın, PKK -YPG ‘ye hava şemsiyesi oluşturmak olduğunu söyleyen Cihat Yaycı, bu sonuca nasıl vardığını ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın ‘Suriye’ deki PKK-YPG kamplarına, mevzilerine ve kaynaklarına hava taarruzları yapacağız ‘ söylemine rağmen, o günden beri bir tane hava taarruzumuz Suriye’de gerçekleşmemiştir" diye sordu.

7

Yaycı, Türkiye’nin Irak’ta gerçekleştirdiği PKK ‘ya yönelik hava taarruzlarına ABD’nin ses çıkarmıyor olmasının nedenini; ABD’nin Irak’taki PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmesinden dolayı olduğunu ancak Suriye Demokratik Güçler adını verdiği PKK-YPG ’ye Türkiye’nin hava ve kara harekatı yapmasına ABD’nin ve Rusya’nın izin vermediğini iddia tti.

8

ABD'nin Türkiye'ye doğrudan askeri bir saldırıda bulunmasının beklendiğini ancak PKK-YPG'yi desteklemesinin Türkiye'yi tehdit ettiğini savunan Yaycı, bu durumun Türkiye'nin hassas güvenlik konumunu zorlaştırdığını öne sürdü.