AKİT MENÜ

Ekonomi

Bu tahmin dövizci önlerinde kuyruk oluşturur! Dünyaca ünlü ekonomist duyurdu: Dolar o rakama çakılacak

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks dolar kuruna ilişkin ses getirecek bir tahmin yaptı.

2023-10-28 23:00:17
1

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks dolar kuruna ilişkin ses getirecek bir tahmin yaptı.

2

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks dolar tahmini ile gündeme geldi.

3

Son zamanlarda özellikle de Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaş nedeniyle dolar daha da yükselirken son olarak dolar 28 TL'yi bulmuştu.

4

Dolar kuru ile Robin Brooks tarafından yapılan bir son dakika açıklaması ise oldukça dikkat çekti. Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks doların o rakama çakılacağını söyledi.

5

Ünlü IIF'nin Baş Ekonomisti Robin Brooks yaptığı son dakika açıklamasında TL'nin çok sert düşeceğini söyleyerek rakam verdi.

6

X platformunda bulunan hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulunan Brooks bunun uçuk geldiğini ama doların 21 TL seviyesine düşeceğini ifade ederken aynı zamanda TL'nin gücü olduğunu dile getirdi.

7

Bunun çılgınca gelebileceğini söyleyerek sözlerine başlayan Brooks, TL'nin serbest bırakılması durumunda keskin bir düşüş yaşayacağını, ancak daha sonra TL'nin hızlıca toparlanıp güçleneceğini ifade ederken paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

8

"Türk Lirası için gerçeğe uygun değerimiz $/TRY 21,00'dır. Bu çoğu kişiye çılgınca geliyor ve eğer Liranın serbestçe dalgalanmasına izin verilirse keskin bir düşüş yaşanacağına dair çok az şüphe var. Ancak bu yalnızca ilk tepki olacaktır. Lira daha sonra güçlenecek. Türkiye'de derin bir değer var"

9

Bu tahmin akıllara Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in cümlelerini getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamasında yabancı yatırımcıların yeniden Türkiye'ye geleceğini ve bu şekilde doların düşeceğini söylemişti. Aynı zamanda vatandaşlar doların şu an ne kadar olduğunu merak ederken dolar kuru 28.11 TL seviyesinden işlem görüyor. Euro kuru ise şu sıralarda piyasalarda 29 lira 72 kuruş seviyesinden işlem görüyor.