AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Apple yeni M3 çiplerini tanıttı! İşte bilinen detaylar...

Apple, yeni PC çiplerini, MacBook Pro dizüstü bilgisayarları ve yeni bir iMac modelini Pazartesi günü alışılmadık bir gece lansman etkinliğinde duyurdu.

2023-10-31 13:52:42
2

Apple, yeni PC çiplerini, MacBook Pro dizüstü bilgisayarları ve yeni bir iMac modelini Pazartesi günü alışılmadık bir gece lansman etkinliğinde duyurdu.

3

Apple tarafından tanıtılan yeni çipler, küresel PC satışlarındaki yavaşlama karşısında Haziran çeyreğinde satışları }üşen Apple'ın Mac serisini yenileyecek.

4

MacBook Pro ve iMac modellerini de içeren yeni bilgisayarlar önümüzdeki hafta satışa sunulacak ve geçen yılki modellerle aynı tasarıma sahip olup yalnızca yeni çipler içeriyor. Apple'ın iMac'i Nisan 2021'den bu yana yenilenmemişti ve MacBook Pro modelleri Ocak ayında bir çip yükseltmesi almıştı. Apple ayrıca Haziran ayında 15 inçlik bir MacBook Air dizüstü bilgisayar piyasaya sürmüştü.

5

Apple, etkinlikte tanıttığı yeni çiplerin önemli bir yükseltme olduğunu, daha yüksek hızlar, uzun pil ömrü ve üst düzey yapay zeka uygulamaları geliştirmek için gereken beygir gücünü sağladığını söyledi.

6

Pazartesi günü düzenlenen lansman etkinliğinde Apple yöneticileri, makinelerin Intel'den önemli ölçüde daha hızlı ve daha verimli olduğunu vurguladı.

7

M3 ÇİPLERİ HAKKINDA BİLİNENLER | Giriş seviyesi M3, @ daha hızlı M3 Pro ve yapay zeka geliştiricileri ve 3D sanatçılar için aha hızlı M3 Max çip bulunuyor.

8

| Apple, tüm M3 çiplerinin bir dizüstü bilgisayarda 22 saate kadar pil ömrü sağlayabileceğini söylüyor.

9

| M3, 8 çekirdekli bir merkezi işlem birimine ve 10 çekirdeğe kadar grafik işlem birimine sahip.

10

| M3 Pro'da 12 çekirdekli bir CPU ve 18 çekirdekli bir GPU bulunuyor.

11

| M3 Max, 16 çekirdekli bir CPU'ya ve GPU'sunda 40 kadar çekirdeğe sahip. Apple, yapay zeka yazılımı geliştirmek için kullanılabileceğini söylüyor.

12

| Apple, mevcut nesil GPU'larının M2 yongalarındaki GPU'lardan 1,8 kat daha hızlı olduğunu söylüyor.

13

| Apple, M3 üzerindeki CPU çekirdeklerinin ağır iş yükleri için M2 CPU performans çekirdeklerinden daha hızlı olduğunu söylüyor. Apple, M3 işlemcisinin M1 işlemcisinden ` daha hızlı olduğunu söyledi.

14

| Yeni çipler, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company'nin şu anda en gelişmiş yarı iletken üretim teknolojisi olan 3 nanometre süreci üzerine inşa edilmiştir. | M3 Max'li makineler Kasım ayının sonlarına kadar gönderilmeyecek.