AKİT MENÜ

Gündem

Türkiye'ye şok eden ABD uyarısı: Plan gerçekleşir demiyorum ama korkum bu

Gazeteci Nedim Şener, ABD'nin Türkiye ziyaretine ilişkin tedirgin eden değerlendirmelerde bulundu.

2023-11-03 08:46:34
1

Gazeteci Nedim Şener, ABD'nin Türkiye ziyaretine ilişkin tedirgin eden değerlendirmelerde bulundu.

2

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in 5 Kasım'da Türkiye'ye geleceği iddia ediliyor.

3

Gazeteci Nedim Şener Blinken'in neden şimdi Türkiye'ye geleceğine ilişkin çarpıcı bir analiz yaptı.

4

İşte Nedim Şener'in Haber Global'de yaptığı o analiz; Benim korkum şu; İsrail istihbarat bakanının raporunda Gazzelilerin Kuzey Sina'ya sürülmesi operasyonu var.

5

Şu anda o işliyor. Şimdi Gazze'nin kuzeyinden başlayıp süpürme operasyonu (800-900 bin insanla) güneye doğru gidiyor.

6

Refah kapısının açılması için Mısır ikna edilmeye çalışıyor. Mısır'ı hem tehdit ediyorlar hem de ikna etmeye çalışıyorlar. Yahudi sermayesi devreye giriyor ve diyor ki, Dünya Bankası dahil uluslararası kurumlara olan borcunuzu ödeyebiliriz diye bir teklifleri de var.

7

Bunu kendileri yazıyorlar zaten. Mısır dünyada ikinci borç krizi yaşan ülke durumunda, Ukrayna'dan sonra. Mısır iflasın eşiğinde bir ülke.

8

Eğer bu hareketlenme olursa. Türkiye, Mısır, Katar, S. Arabistan finanse ederler, önce çadır kent, sonra sabit yerleşim oluşturabiliriz diyor.

9

Daha kötüsü ne olabilir? Türkiye'yi bu konuda ikna edebilirler. Derler ki; Biz bunu burada durduramıyoruz. İsrail kuduz köpek gibi saldırıyor. Netanyahu bir manyak. Siz belli grupta Filistinliyi ülkenize alır mısınız? Olur demiyorum, korkum bu.

10

Haber7 Yazarı Ferhat Murat, Blinken'in daha önce Türkiye'ye ziyaret talebi olduğunu ifade ederek "7 Ekim olayları sonrasında Türkiye'ye gelmek için Dışişleri bakanlığı aranıyor ama Dışişleri Bakanı hakan Fidan'ın Mısır'da toplantısı olduğu için bizim Dışişleri tarafından kabul edilmiyor." dedi.