AKİT MENÜ

Gündem

İsrail-Filistin savaşı sürerken Türkiye'de olay gelişme! İncirlik Üssü'ne doğru yola çıktılar

İsrail-Filistin savaşı devam ederken Gazze'ye yönelik alçak saldırılar sürüyor. Son gelişmeler böyleyken Türkiye'de flaş bir gelişme yaşandı.

2023-11-04 10:47:48
1

İsrail-Filistin savaşı devam ederken Gazze'ye yönelik alçak saldırılar sürüyor. Son gelişmeler böyleyken Türkiye'de flaş bir gelişme yaşandı.

2

İncirlik Üssü, ABD'nin sinsi ve alçakça hamleleri sebebiyle kamuoyu tarafından büyük tepki görüyor.

3

Bu anlamda Türk halkı bu üslerin kapatılmasını istiyor.

4

İnsan Hak ve Hürriyetleri ( İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Filistin direnişine destek olmak ve terörist İsrail’in işlediği savaş suçlarına dikkat çekmek için İncirlik Üssü’ne gitmek için düzenlediği konvoy İstanbul’dan yola çıktı. “Filistin İçin Özgürlük Konvoyu” sloganıyla yola çıkan konvoya ilişkin İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, açıklama yaptı.

5

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için çalışmalarına devam eden İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde düzenlenen “Filistin İçin Özgürlük Konvoyu” sloganıyla Adana'daki İncirlik Üssü'ne gitmek üzere İstanbul'dan yola çıktı.

6

İHH’nın çağrısıyla Atatürk Olimpiyat Stadı'nın otoparkında toplanan 250 araçlık konvoyun Kocaeli, Ankara ve Konya'da çeşitli etkinlikler düzenledikten sonra 5 Kasım Pazar günü Adana'daki İncirlik Üssü'ne ulaşması planlanıyor. Türkiye ve dünyadan birçok aktivistin de katıldığı konvoy, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın yaptığı açıklamalardan sonra yola çıktı.

7

“Filistin İçin Özgürlük Konvoyu” konvoyu yola çıkmadan önce bir açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Eylemlerimiz sadece İncirlik Üssü’ne değil, dünyadaki tüm Amerikan üslerine yönelik. Bu üslerde 160 bin asker bulunuyor. Bu üsler dünyayı sömürmek ve Amerika'nın emperyal gücünü hissettirmek için var olan üslerdir. Aslında biz halkların kardeşliği için bu eylemi yapıyoruz. Bu eylem sadece Müslümanların bir hareketi değildir. Burada Hıristiyanlar, Yahudiler vardır. Bu vesileyle onlara da sesleniyorum. Şu anda Netanyahu aslında ikinci Hitler görevini üstlenmiş durumda. Ne yapıyor Netanyahu? Katlediyor ve kini artırıyor. Aslında Hitler'in uşağı olarak bir görev yapıyor” dedi.