AKİT MENÜ

Gündem

Nereden nereye Dilan Polat! Günlük 750 bin TL’den aylık 1500 TL’ye

Kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklanan Polat çifti ve beraberindekiler, cezaevine girdi. Günlük harcama tutarının 750 bin TL'yi bulduğunu açıklayan ve lüks hayatıyla gündemden düşmeyen Dilan Polat'ın cezaevinde harcayabileceği meblağ belli oldu.

2023-11-06 16:48:43
2

Kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklanan Polat çifti ve beraberindekiler, cezaevine girdi. Günlük harcama tutarının 750 bin TL'yi bulduğunu açıklayan ve lüks hayatıyla gündemden düşmeyen Dilan Polat'ın cezaevinde harcayabileceği meblağ belli oldu.

3

Lüks yaşantısı, marka takıntısı, seslendirdiği şarkı ve harcadığı paraların meblağı ile dillerden düşmeyen Dilan Polat, cezaevine girdi. Eşi Engin Polat, kardeşi Sıla Doğu ve çetenin üyesi olmakla suçlanan beraberindeki diğer isimlerle birlikte tutuklanan Dilan Polat, cezaevine girdiği esnada gözyaşları döktü.

4

Kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlamalar sebebiyle tutuklanan fenomen geçtiğimiz ay "Bazen bir AVM'de günlük 750 bin lira harcıyorum" açıklamasıyla dikkat çekmişti. Tutuklanma kararı sonrası "Oğluma kim bakacak" diyerek ağlamaya başlayan fenomen cezaevindeyken çocuklarıyla özel bir uygulama üzerinden iletişim kurabilecek.

5

ENGİN POLAT İLE GÖRÜŞEBİLECEK Mİ? Engin Polat ve Dilan Polat cezaevinde ise birbirini hiç görmeyecek.

6

DİLAN POLAT NE KADAR HARCAYABİLECEK? Dilan Polat'ın cezaevinde kaldığı sürece aylık 1500 TL harcayabileceği de, gelen bilgiler arasında.

7

İLK İSTEĞİ ORTAYA ÇIKTI Ercan Öztürk’ün haberine göre, dün sabah Marmara Kadın Kapalı Cezaevi’ne giriş yapan Polat, işlemlerin ardından geçici koğuşa götürüldü ancak bir şey yemediği için tansiyon sorunu yaşadı. Fenalaşan Polat, revir koğuşuna kaldırıldı. Polat’ın çocuklarıyla telefonda görüşme talebi ise cezaevi yönetimi tarafından "eksik evrak" gerekçesiyle reddedildi. Polat, yönetimden “Evraklarınız eksik. Evraklarınız bugün hazırlansa bile sizin telefon gününüz Cuma. İsterseniz sesli, isterseniz görüntülü görüşebilirsiniz” yanıtını aldı. Dilan Polat, yetkililere “Çocuklarım beni burada görsün istemiyorum. Cezaevi ortamıyla görünmek istemiyorum” dedi. İnfaz koruma memurları görüntülü konuşmanın özel odalarda da yapıldığını belirtti. Bunun üzerine Dilan Polat, evraklarının bir an önce hazırlanması için avukatlarına talimat verdi.

8

ELEKTRONİK KELEPÇE İLE TUTUKSUZ YARGILAMA İDDİASI Öte yandan 2. Sayfa’ya katılan Avukat Feyza Altun ise, Dilan Polat’ın itiraz talebiyle tutuksuz yargılanabilme ihtimalinin olduğunu söyledi. Altun, “Dilan Polat elektronik kelepçeyle yargılanabilir ve böylece kaçma şüphesi ortadan kalkabilir” ifadelerini kullandı.

9

ÇİFTİN ARAÇLARI YEDİEMİNDE Polat çiftine yapılan operasyon kapsamında el konulan 9 otomobil, Zeytinburnu'ndaki yediemin otoparkında görüntülendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon kapsamında Polat çiftinin ev ve iş yerlerinde bulunan 14 araca el koymuştu. El konulan araçlar çekicilerle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi yerleşkesine getirilerek burada sergilenmişti. Emniyette sergilenen araçlar daha sonra otoparka çekildi. Polat ailesine ait 9 araç yediemin otoparkında görüntülendi.