AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

ABD ve Rusya'ya şok! Yerli S-400 ile ilgili Türkiye'yi heyecanlandıran duyuru

ABD'nin vermediği Patriotlar ve Rusya'dan S-400'ler sonrası yaşananlar Türkiye'yi yerli ve milli üretim konusunda zorunlu kıldı. Türkiye yerli S-400'ünü yaptı.

2023-11-16 10:19:16
1

ABD'nin vermediği Patriotlar ve Rusya'dan S-400'ler sonrası yaşananlar Türkiye'yi yerli ve milli üretim konusunda zorunlu kıldı. Türkiye yerli S-400'ünü yaptı.

2

ABD gerek hava savunma sistemi gerekse F-35'ler konusunda Türkiye'ye uyguladığı yaptırım nedeniyle büyük pişmanlık duyuyor. Öte yandan yerli S-400 Siper ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

3

Savunmasanayist'te yer alan habere göre, milli imkanlarla geliştirilen SİPER Uzun Menzilli Hava Savunma Füze Sistemi’nin kabul faaliyetlerine başlanıldı. Sistemin, gelecek yıl TSK envanterine girmesi planlanıyor.

4

Türkiye’nin milli imkanlarla geliştirdiği ilk uzun menzilli hava savunma füze sistemi olan SİPER’in, kabul faaliyetlerine başlanıldı. SİPER sisteminin, 2024 yılı içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi planlanıyor.

5

Konuyla ilgili olarak ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol tarafından yapılan açıklamada, “SİPER’in bu günlerde kabullerini yapıyoruz.

6

Seneye, Türk Ordusu kullanıyor olacak. Coğrafyamız; ‘Güçlü Ekonomi, Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye’yi” zorunlu kılıyor. Bugün dünyanın son 30 yıldaki bütün çatışma alanlarının hepsi, etrafımızda cereyan ediyor.” ifadelerine yer verildi.

7

ASELSAN, Roketsan ve TÜBİTAK-SAGE iş birliğiyle Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda geliştirilen SİPER sisteminde, 100+ kilometre menzile sahip ÜRÜN-1 Füzesi kullanılıyor. Gelecek yıl ÜRÜN-1 Füzesi ile envantere girecek sistem, ilerleyen dönemde 150+ kilometre menzilli ÜRÜN-2 Füzesi başta olmak üzere farklı ‘önleyicilerle’ teçhiz edilecek.