AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Sakın bu hatayı yapmayın! Siz de yemekleri tekrar ısıtıyor musunuz?

Neredeyse her evde yemekler tekrar tekrar ısıtılıyor. Peki, yemeklerin ısıtıldıkça zehir saçtığını biliyor muydunuz?

2

Neredeyse her evde yemekler tekrar tekrar ısıtılıyor. Peki, yemeklerin ısıtıldıkça zehir saçtığını biliyor muydunuz?

3

Yemeklerin yeniden ısıtılması konusunda çok dikkatli olmak gerekiyor. Yapılan hatalar sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyor. İşte, tekrar ısıtırken dikkat edilmesi gereken besinler:

4

Mantar: Mantarlar için en doğru tüketim pişirildiği anda tüketilmesidir. Mantarın daha sonra tüketmek adına saklanması ve ısıtılması içerisindeki proteinlerin parçalanmasına neden olur. Bu da sindirim sisteminde hasara yol açar. Mantar protein ve mineral bakımından oldukça zengindir. Mantarın sonraki güne bırakılması ve ısıtılmaması ise oksitlenmiş nitrojen ve zararlı serbest radikaller olan toksinlerin oluşmasına yol açar. Bu nedenle yeniden tüketecek iseniz dahi ısıtmamanız öneriliyor.

5

Tavuk: Tavuk içerisinde hayvansal proteinler bulunmaktadır. Tekrar ısıtıldığı zaman tavuğun içerdiği hayvansal proteinler olumsuz reaksiyonlara yol açar. Parçalanan proteinler midede hasara ve gıda zehirlenmesine yol açabilir. Bunun nedeni ısındığı zaman bakterilerin oluşmasıdır.

6

Pirinç: Pirinç yeniden ısıtılması en riskli gıdalardan biridir. İçerisinde dirençli bakteriler bulunan pirinç tekrar ısıtma işlemine maruz bırakıldığında bu bakteriler ölür ancak toksik maddeler geride kalmaya devam eder. Bu da pirincin yeniden ısıtılması ve oda sıcaklığında bırakılması halinde gıda zehirlenmesine neden olması demek.

7

Ispanak: Ispanak ve bu gibi yeşil yapraklı sebzeler nitrat içerir. Aynı zamanda bu gruba havuç ve kereviz de dahildir. Nitrat içeren gıdaların yeniden ısıtılması ise toksik maddelerim oluşumuna yol açar. Kanserojen özellikler açığa çıkaran bu ısıtma işleminin kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Yeniden ısıtılan ıspanak zehir saçıyor.

8

Yumurta: Yumurta hem nitrojen hem protein bakımından zengin bir gıdadır. Bu da yumurtanı yeniden ısıtılmaması için geçerli bir sebep oluyor. Yumurta yeniden ısıtıldığı takdirde içerisinde toksik madde oluşumu ve zararlı protein parçalanması gerçekleşiyor. Yumurta pişirildikten sonra eğer soğuduysa soğuk yiyin. Kaynak: Haber Global