AKİT MENÜ

Ekonomi

Tahminleri hep çıkan isim yeni asgari ücreti Türkiye'ye duyurdu! Eğer yapılırsa tarihi bir zam olacak

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretle ilgili vatandaşı heyecanlandıracak bir tahminde bulundu.

2023-11-21 10:01:17
1

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretle ilgili vatandaşı heyecanlandıracak bir tahminde bulundu.

2

Önümüzdeki yılın asgari ücretine dair beklentiler giderek artarken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

3

Milyonlarca vatandaş 2024 Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zammı araştırmaya başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında ilk toplantısını gerçekleştirecek.

4

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirleyecek. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanacak.

5

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar verecek.

6

Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul edilecek. Asgari ücret, Aralık ayında işçi, işveren ve Bakanlık temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıların ardından netlik kazanacak.

7

TÜRK-İŞ’in yaptığı hesaplamaya göre Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) Ekim ayında 13.684 TL'ye yükseldi. Yılsonuna kadar açlık sınırının 15 bin liraya ulaşması beklenirken, asgari ücretin de açlık sınırının bir miktar üstünde olması bekleniyor.

8

Milyonlarca insan, düşük asgari ücretin yanı sıra artan enflasyon sebebiyle zorlu zamanlar geçiriyor.

9

Maaş artışlarının peşinden gelen fiyat yükselmeleri, kazanılan paranın neredeyse hiç var olmadığı bir döngüye dönüşüyor.

10

Önümüzdeki yılın yaklaşmasıyla birlikte SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete dair öngörülerde bulundu.

11

Erdursun, "Hükümetin enflasyonun üzerinde bir zam yapacağını tahmin ediyorum.

12

Asgari ücrette yüzde 50'nin üzerinde bir artış bekliyorum. Asgari ücretin 17 bin ila 17 bin 500 aralığında olacağını düşünüyorum.

13

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha önce tek seferlik bir artış olabileceğini belirtmişti" dedi.