AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

İşte Türkiye'nin yeni İHA'sı! Bazı ülkeler satın almak için Konya'ya koştu

Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki adımları hız kesmeden devam ederken müthiş bir gelişme daha yaşandı.

2023-11-25 17:37:39
1

Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki adımları hız kesmeden devam ederken müthiş bir gelişme daha yaşandı.

2

7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları, yoğun katılımla Selçuklu Kongre Merkezinde başladı. Mini fuar tadında gerçekleştirilen ve 23-25 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda çok sayıda tedarikçi stant açarak ürünlerini sergiledi.

3

Konya'nın teknolojide yenilikçi markalarından olan Elfatek Elektronik firması da kendi yaptığı insansız hava aracını fuarda sergiledi.

4

Fuarın yoğun geçtiğini söyleyen Elfatek Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, “Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarının bu sene 7.’si yapılıyor. Bu yıl hakikaten çok yoğun bir talep oluştu.

5

Şu ana kadar 105 firma katılımcı, yaklaşık 800 de ziyaretçi online başvuruda bulundu. Özellikle yoğun bir ziyaretçi trafiği olacağını düşünüyorum.

6

O yüzden hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin teveccühlerinin bizleri Konya sanayisi olarak çok farklı noktalara götüreceğine inanıyorum.” dedi.

7

Konya’da firmaları tarafından üretilen insansız hava aracını fuarda sergilediklerini kaydeden Bahattin Düzgün, “Elfatek Elektronik olarak Sasantek markamızla ürettiğimiz askeri elektronik cihazlarımızı bu fuarda sergiliyoruz. Ayrıca gökHAN markamızla da yaptığımız ürünler var. İnsansız hava aracı ve bu fuara özel sergilediğimiz Kamikaze İHA'mız bulunuyor.

8

Onu özellikle Konya fuarında çıkardık. 1 kilometre irtifada 30 kilometre menzilde olan bir hedefi imha etmesi, 300 gramlık harp başlığıyla hafif piyade savaşlarında kullanılabilecek bir mühimmat özelliğine sahip.” ifadelerini kullandı.

9

İnsansız hava araçları için farklı ülkelerle temas kurduklarını belirten Bahattin Düzgün, “gökHAN İHA’mız için şu anda bazı ülkelerle görüşme halindeyiz. Onun yanında diğer arge ürünlerimiz saha testlerine inecek. Daha sonra kalifikasyon testleri yapıldığında satışa hazır olarak fuarlara katılım sağlayacağız.” dedi.

11

Elfatek Elektronik markaları bünyesinde ürettikleri ürünleri geçen yıl 50 farklı ülkeye gönderdiklerini dile getiren Bahattin Düzgün, “Şu anda özellikle Sasantek kanadındaki ürünlerimiz 2019’dan bu yana üretim bandımızda yer alıyor. Bu tarz projeleri özel yapıyoruz. Üretimlerimiz de hızla devam ediyor. Elfatek olarak ürünlerimizi geçen yıl 50 farklı ülkeye gönderdik. İhracatımız devam ediyor.” diyerek sözlerini noktaladı. Kaynak: Yenihaberden