AKİT MENÜ

Gündem

Emekli tuğgeneral Türkiye için alınacak savaş uçağı kararını açıkladı! Yine maalesef o ülke karşımızda

Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, Türkiye'nin talip olduğu Eurofighter Typhoon savaş uçaklarıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

2023-11-25 20:02:57
1

Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, Türkiye'nin talip olduğu Eurofighter Typhoon savaş uçaklarıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

2

Gazze konusu patlak verdiğinde ABD’nin uçak gemilerini Doğu Akdeniz’e sevk etmesi de dikkate alınırsa Türk Hava Kuvvetlerinin caydırıcı ve göreve hazır bir yapıda olması artık acil bir ihtiyaç. Bu bağlamda Kaan Projesi hızlandırılırken hazır alımla dengenin de sağlanması gerekiyor.​

3

Rus S-400 hava savunma sistemlerini satın alması nedeniyle F-35 projesinden çıkarılmasının ardından yeni nesil F-16'lar için sıkı bir görüşme trafiği yürüten Türkiye'den sürpriz bir adım daha geldi.​ ​Savunmadaki Türkler programı Türkiye'nin hava filosu için radarına aldığı Eurofighter Typhoon'u bu hafta gündemine aldı.

4

Konuyla ilgili konuşan Naim Babüroğlu, "S-400'ün alınması aşamasında risk analizi yapanların doğal olarak, ABD'nin F-35/F-16 uçağı vermeyeceğini hesaplamış olmaları gerekir. Bu bir sır değildi.

5

Türkiye, bu nedenle Almanya-İngiltere-İspanya ortak üretimi olan Eurofighter uçağı alma konusunda girişim başlattı. İngiltere ve İspanya olumlu fakat Almanya Türkiye'ye satışına onay vermez. ABD istemediği sürece bu ülkeler Türkiye'ye Eurofighter satmazlar.

6

Rusya'dan savaş uçağı alımını dillendiren, "her konuda uzman"lar var. NATO üyesi Türkiye, Rusya'dan savaş uçağı almaz.

7

NATO'dan dışlanmayı göze alırsa alabilir. Bugünkü konjonktürde Türkiye NATO'dan ayrılma kararı vermez" dedi.