AKİT MENÜ

Gündem

İsrail'den skandal Türkiye planı! 'Bir hazırlık içerisindeler' diyerek duyurdular

Wall Street Journal'in Filistin'e alçak saldırılar düzenleyen İsrail'in Türkiye'ye yönelik skandal planını ortaya çıkardı.

2023-12-01 21:42:52
1

Wall Street Journal'in Filistin'e alçak saldırılar düzenleyen İsrail'in Türkiye'ye yönelik skandal planını ortaya çıkardı.

2

Dünya nefesini tuttu, Gazze'den ateşkesin devam edip etmeyeceğine dair gelecek haberleri beklerken ABD'den skandal bir açıklama geldi.

3

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemiyoruz. 7 günlük aranın 8, 9 gün ve ötesine uzamasını görmek istiyoruz." ifadelerine yer verildi. Öte yandan Hamas 6 rehineyi daha serbest bıraktı.

4

Son gelişmeler böyleyken İsrail'in Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir skandal planı ortaya çıktı.

5

İsrail istihbaratının Başbakan Binyamin Netanyahu'dan Hamas liderlerine suikast düzenlemek için talimat aldığı ifade ediliyordu.

6

İsrail daha önce de başta Lübnan, Suriye ve Ürdün olmak üzere birçok ülkede Hamas liderlerine suikast gerçekleştirmişti.

7

Hamas'ın İsmail Heniye ve Halid Meşal başta olmak üzere çeşitli liderlerinin Türkiye ve Katar'da faaliyet gösterdiği biliniyordu.

8

İsrail'in bu iki ülkede herhangi bir suikast girişiminde bulunmasının geniş çaplı bir diplomatik krize yol açacağı düşünülüyor.

9

Bu sebeple olası suikastların Türkiye ve Katar gibi ülkeler yerine Lübnan, Suriye veya İran'da gerçekleştirilebileceği tahmin ediliyor. Kaynak: Mepa News