AKİT MENÜ

Doğa

Yüzüne 3 santimetreden yaklaşmak öldürüyor! Böyle yılana böyle müdahale…

Bir grup araştırması zor ve neredeyse imkansız bir görev için bir araya geldi. Dünyanın en tehlikeli ve zehirli yılanına o kadar yaklaştılar ki, buna cesaret etmek bile büyük mesele. Tetikte bekleyen yılanın gözlerine yaklaşıp 2 farklı işlem uyguladılar.

2023-12-02 12:43:04
2

Bir grup araştırması zor ve neredeyse imkansız bir görev için bir araya geldi. Dünyanın en tehlikeli ve zehirli yılanına o kadar yaklaştılar ki, buna cesaret etmek bile büyük mesele. Tetikte bekleyen yılanın gözlerine yaklaşıp 2 farklı işlem uyguladılar.

3

Kral kobralar son derece zehirlidir, bu nedenle birinin yüzünden birkaç santim uzakta oturup gözlerinin içine bakmak intihardan başka bir şey değildir.

4

Ancak Kuzeydoğu Florida'daki sürüngen araştırmacılarına göre, 3 metrelik bir kobranın dökülen derisi yüzünden gözleri bağlanınca gerekli olan tüm şartlar sağlanmış oldu.

5

GÖZLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLATTILAR Büyük yılan, St. Augustine Timsah Çiftliği Zooloji Parkı'nda yaşıyor ve 22 Kasım'da Facebook'ta yayınlanan bir gönderiye göre, Florida Üniversitesi Zooloji Tıp Fakültesi, gözlerini ortaya çıkarmak için riskli bir görev üstlendi.

6

"GÖZ KAPAĞINDAKİ DERİ SIKIŞTI" Üniversitenin bildirdiğine göre "Yılanlar göz kırpmazlar, bunun yerine gözlerini kapatan gözlükleri veya göz kapakları vardır ve derilerini değiştirirken onları da dökerler. Bazen bu kapaklar sıkışabiliyor ve St. Augustine Timsah Çiftliği Zooloji Parkı'ndaki 3+ ft'lik Kral kobranın başına gelen de tam olarak bu!" DAR BİR TÜPÜN İÇİNE KOYDULAR Kobranın gözlerine işlem yapılırken hareketsiz durması çok zordur. Bu yüzden uzmanlar, yılanı "gözlere erişime izin vermek için her iki yanında küçük delikler açılmış" bir tüpe hapsetmeye başvurdular.

7

GÖZ KAPAKLARINI ISLATIP, CIMBIZLA ÇEKTİLER UF Zooloji Tıbbı'ndan Veteriner Christian Capobianco ve park sürüngen küratörü Lauren Gruny, göz kapaklarının yavaşça ıslatılıp cımbızla çıkarılmasını içeren prosedürü gerçekleştirdi. HER AN TETİKTE BEKLEDİ Yılanın göze batırıldığında nasıl davrandığına ilişkin ayrıntılar verilmedi, ancak fotoğraflar, işlem sırasında hareketsiz ve tetikte olduğunu gösteriyor.

8

Capobianco fotoğrafları Facebook'ta paylaşarak şunları kaydetti: "Çok havalı bir işe sahip olduğumu söylemiş miydim? St. Augustine Timsah Çiftliği Zooloji Parkı'nın sürüngen koleksiyonunda uzun süredir kral kobralar bulunuyor ve çiftleşmeyi teşvik etmek için çalışıyor." dedi.

9

"DİŞİ YILANI YİYEBİLİR" St. Augustine Timsah Çiftliği'ne göre kral kobralar da yamyamdır ve bu da çiftleşmenin "çok yoğun bir süreç" olmasını sağlar. Park, "Kral Kobralar yılan yiyicidir ve her şey yolunda gitmezse erkek dişimizi yiyebilir" diyor.