AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Türkiye'ye karşı ABD, Fransa ve İsrail'den onlarca İHA alıp duyurdular: Ankara buna hazırlanıyor

Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki dev adımları birçok ülkeyi harekete geçirirken bu durum uzun uzadıya analizlerin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

2023-12-02 15:09:29
1

Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki dev adımları birçok ülkeyi harekete geçirirken bu durum uzun uzadıya analizlerin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

2

Yunan basınından Pentapostagma, Türkiye'nin bir hazırlık içerisinde olduğunu ve bu hareketliliğin ne olduğunu açıkladı. Hermes tarafından çevirisi yapılan analizin detayları...

3

Türklerin KAAN savaş uçağı ve insansız savaş uçağı Anka-3'ün ilk uçuşları 2023 yılı sonunda gerçekleşecek.

4

Kötü ekonomik duruma ve depremlere rağmen Türk Savunma Sanayii'nin 2023 yılında ülke Silahlı Kuvvetlerine yeni silah sistemleri teslim etme oranı sürekli artıyor.

5

Türkler, uzlaşmacı yaklaşımla istikşafi görüşmelerde gözümüze kül atarken, harıl harıl savunma sanayisini geliştirip silahlanmaya devam ediyor.

6

Yılbaşından bugüne kadar Türkiye'nin insansız savaş uçağı Kızılelma, eğitim ve hafif savaş uçağı Hürjet'in yanı sıra yeni insansız savaş uçağı ANKA 3 de dahil olmak üzere çok sayıda ürününün ilk uçuşunu gerçekleştirdiği hatırlatılıyor.

7

Bayraktar TB3 SİHA, yakın zamanda hizmete alınan ülkenin uçak gemisi TCG Anadolu'ya uyarlandı.

8

KAAN'ın ilk uçuşunda görev yapacak sistem ve alt sistemler, kapsamlı bağımsız testlerden geçtikten sonra en küçük parçasına kadar sökülen uçağa kurulmaya başlandı. Montaj faaliyeti motorların prototip üzerine yerleştirilmesiyle sonuçlanacak.

9

Montajın ardından KAAN'ın piste taşınması ve önce yavaş, sonra hızlı taksilerle ilk uçuşuna hazırlanması bekleniyor.

10

Bu faaliyetlerin Aralık ayının ortasında zirveye ulaşması hedefleniyor ve KAAN'ın ilk uçuşunun 27 Aralık'ta yapılması planlanıyor.

11

Proje, Türkiye'nin düşük görünürlük, dahili silah bölmeleri, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi yeni nesil bir uçağın gerektirdiği tüm özelliklerin teknoloji alanlarında ilerlemesine yardımcı oldu.

12

Anka-3'te ise tasarım, yapısal ve alt sistem iyileştirmeleri yapılan platformun, düşük radar görünürlüğü, yüksek hız ve kayda değer faydalı yük kapasitesi gibi pek çok avantaja sahip olması bekleniyor.

13

Yine TAI tarafından geliştirilen Anka ve Anka-2 insansız hava muharebe araçlarıyla aynı hava mimarisine ve yer kontrol istasyonlarına sahip olacak.

14

Bir tasarım yetkilisi, aracın ne yatay ne de dikey kuyruklarının bulunmadığını ve tespit edilmeden gizlice çalışmasına izin vereceğini söylüyor. Aynı zamanda yüksek hıza sahip olacak ve uzak bölgelerde hızlı dağıtıma olanak sağlayacak.

15

Anka-3'ün 40.000 feet'e kadar servis irtifasında uçabilmesi ve 30.000 feet'te 10 saate kadar uçabilmesi bekleniyor. Maksimum kalkış ağırlığı 6.500 kg, pratik yük kapasitesi ise 1.200 kg olacak.

16

Yukarıdakilerden anlıyoruz ki, Türkiye, komşuları pahasına karada ve denizde genişleme hedefine kararlılıkla bağlı kalmaya devam ediyor.

17

Geriye kalan her şey ve bizimle yapılan tartışmalar sadece bir sis perdesidir.

18

Yunanistan, "barış istiyorsanız savaşa hazırlanın" sözüne sadık kalarak, ABD-Fransa-İsrail ile ilişkilerini güçlendirmenin yanı sıra, müttefik ülkelerden çok sayıda insansız hava aracı satın almaya ağırlık vererek silahlanma programına devam etmelidir.

19

Tahminimize göre Erdoğan ülkesini Yunanistan ile askeri müdahaleye hararetle hazırlıyor.