AKİT MENÜ

Gündem

Soğuk hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına alacak... Sağanak ve kar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmini raporunu yayımladı. Buna göre, hafta ortasından itibaren yurtta sağanak ve karın etkili olacağı uyarısında bulundu. Karın özellikle Doğu Anadolu bölgesinde kendisini göstereceği duyuruldu.

2023-12-11 10:29:15
2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmini raporunu yayımladı. Buna göre, hafta ortasından itibaren yurtta sağanak ve karın etkili olacağı uyarısında bulundu. Karın özellikle Doğu Anadolu bölgesinde kendisini göstereceği duyuruldu.

3

Antalya, Mersin ve Muğla için sarı kodlu uyarı verilirken Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurdu. Perşembe gününden itibaren ise hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

4

Soğuyan hava yurt genelinde etkisini hissettirirken, bugün ve yarın sağanak ve kar yağışının Türkiye'yi etkisi altına alması bekleniyor. Sıcaklıklarda sert düşüş olacağı beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Antalya, Mersin ve Muğla için sarı kodlu uyarı verdi. İşte il il güncel hava durumu raporu...

5

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu ( Eskişehir haric ), Batı Karadeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ( Rize ve Artvin haric ), Doğu Anadolu ( Van haric ), Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

6

Akşam saatlerine kadar Antalya çevreleri, Muğla Kıyıları ve Mersin'in Batısında yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun puslu yer yer sisli geçecegi bekleniyor

7

UYARILAR KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Muğla'nın kıyı ilçelerinde (Marmaris, Ula, Datça, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye), Pazartesi sabah ilk saatlerden itibaren Antalya çevreleri ile Mersin'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

8

3 İL İÇİN SARI KOD Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, Antalya, Muğla ve Mersin için sarı kodlu uyarı verilerek kuvvetli yağışlar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

9