AKİT MENÜ

Gündem

Tehlike çok büyük çok! 'Hükümet sorun yok' diyor ama İsrailliler ve Ruslar çılgınlar gibi tarım arazisi topluyor

Yavru Vatan'da merhum Rauf Denktaş'ın danışmanı gazeteci-yazar Sabahattin İsmail'in uyarıları KKTC hükümeti tarafından sürekli 'sorun yok' diye geçiştirilse de durum herkesi tedirgin ediyor.

2023-12-15 09:58:01
1

Yavru Vatan'da merhum Rauf Denktaş'ın danışmanı gazeteci-yazar Sabahattin İsmail'in uyarıları KKTC hükümeti tarafından sürekli 'sorun yok' diye geçiştirilse de durum herkesi tedirgin ediyor.

2

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

3

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nde yabancılara satılan mülklere ilişkin sorun gündemde yer alamaya devam ediyor.

4

KKTC Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklara ilişkin dikkat çeken bir analiz paylaştı.

5

Sosyal medya uygulaması X'ten Girne Esentepe köyünden Taner Ali'nin tarım arazilerinin yüzde 85'inin satıldığını iddia ettiği açıklamalarını paylaştı. İşte Sabahattin İsmail'in o paylaşımı:

6

İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyünden Taner Ali şöyle diyor: "Gerçek bilgileri vermesi gerekenler susuyor. Ben 48 yıldır Esentepe'liyim, şu anda Esentepe'de tarım arazilerinin ?'i satılmış durumdadır. Sahilde yer kalmadığı için ormanın içindeki özel mülkler satılıyor. Esentepe'de 1 dönüm yer satınca, kayısıdan 40 yılda aldığımız paranın 15 katını alıyoruz.

7

Dolayısıyla 40 yıldır 5 para etmeyen yerler para ediyor, insanlar da satıyor. 40 yıldır sürünen bölge halkı iki sebze, meyve komisyoncusunu zengin etti. Arazi satışını maalesef devlet destekliyor."

8

Durum maalesef bu. Girne'den Karpaz'a kadar köylüler dönümüne 4-5 milyon TL para verilen tarım arazilerini satıyor.

9

Kendine ve çocuğuna ev, araba alıyor. Bu gidiş tam felaket. Hükümet seyrediyor.