Gıda
Japon gizli sırrı ortaya çıktı! Bu besin beyni gençleştiriyor
Mor patates Japonya'nın Okinawa bölgesinin insanları uzun ömürlülükleriyle tanınır. Mor patates bu bölgedeki insanların en çok tükettiği besinlerin başında geliyor. Mor tatlı patatesin besin değerinin bu bölgedeki insanların uzun ömürlü olmasının sırrı olduğuna inanılıyor ve her gün bir parça yedikleri de biliniyor. Rengi antosiyanin pigmentlerinden gelir ve tatlı veya atıştırmalık olarak yenilebilir. Mor tatlı patates sağlıklı karbonhidratlardan biridir. Yaşlanma karşıtı etkileri olan antosiyaninler açısından da zengindir. Çalışmalar, mor tatlı patateslerin kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya ve kan şekeri düzeylerini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Yaşa bağlı göz hastalıklarının önlenmesine yardımcı olan A vitamini açısından zengindir. Mor patateslerde bulunan potasyum ve antosiyaninler kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.