AKİT MENÜ

Medya

Tayyip Erdoğan-Fatih Erbakan görüşmesine dair bomba iddia! Resmen yer yerinden oynayacak

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın görüşmesinin perde arkasını yazdı.

2023-12-15 15:57:21
2

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın görüşmesinin perde arkasını yazdı.

3

Fatih Erbakan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan sürpriz bir görüşme gerçekleştirmişti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine görüşme gerçekleştirdiklerini ve yaklaşan seçimlerle ilgili fikir alışverişlerinde bulunduklarını söylemişti.

4

Gazeteci Aytunç Erkin, Erdoğan ve Erbakan görüşmesinin arka planını yazdı. Yeniden Refah’ın İstanbul, Ankara konusunda ‘ittifak olabilir’ yaklaşımına karşılık Erdoğan’ın da üç büyük şehirde destek istediğini belirten Erkin, Erbakan’ın "1 büyükşehir" beklentisine karşılık AK Parti'den tatmin edici teklif alamadığını iddia etti.

5

Erkin'in yazısından ilgili bölüm şöyle: “Yeniden Refah’ın İstanbul, Ankara konusunda ‘ittifak olabilir’ yaklaşımına karşılık Erdoğan’ın da üç büyük şehirde (İstanbul-Ankara-İzmir) destek istediği belirtildi... Erbakan’ın görüşme öncesinde bir büyükşehri Yeniden Refah’ta görmek arzusu vardı. Bu iller arasında Malatya, Erzurum, Bursa ya da Konya var. Bunlardan birisi Erbakan’ın gönlündeki... Ancak AKP cenahından tatmin edici bir teklif gelmedi. Süreci Erdoğan’ı ve kurmaylarının Erbakan’a önümüzdeki süreçte sunacağı teklif belirleyecek.”