KOLESTEROL SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜR!
Limon kabuğunun faydalarından biri de kolesterol seviyesini düşürmesidir.
Limon kabuğundaki pektin , karaciğeriniz tarafından üretilen ve kolesterole bağlanan safra asitlerinin atılımını artırarak kolesterol seviyelerini de düşürebilir.
ANTİKANSER ETKİ İÇİN KULLANIMI!
Limon kabuğu tüketmenin faydaları bitmiyor. Limon kabuğu kanserle mücadele konusunda ön saflarda yer alıyor.
Örneğin, flavonoid alımı, çeşitli kanser türlerinin riskinin azalmasıyla ilişkilidir ve C vitamini, mutasyona uğramış kanser hücrelerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olan beyaz kan hücrelerinin büyümesini destekleyebilir.
Limon kabuğu alımınızı çeşitli şekillerde artırabilirsiniz, örneğin:
Unlu mamullere, salatalara veya yoğurda limon kabuğu rendesi eklemek!
Dondurulmuş limonların kabuklarını rendeleyip çorbalara, içeceklere, soslara ve marine soslara serpmek
Kabukları şeritler halinde keserek ve 90°C fırınlayarak, kurutulmuş şekilde tüketebilirsiniz.
Kurutulmuş kabukları doğramak ve ev yapımı bir baharat için tuz ve karabiberle karıştırmak
Sıcak çaya veya en sevdiğiniz kokteyle taze kabuk ekleyerek daha çok limon kabuğu tüketebilirsiniz.
Ayrıca limonu kesmeden önce kabuğunu rendeleyerek biraz suyla tüketebilirsiniz