AKİT MENÜ

Sağlık

Sarımsak ve balı karıştırıp yerseniz...

Pek çok hastalığın iyileşmesinde oldukça etkili olan bu karışım sarımsak ve bal ile oluşturulmaktadır. İşte sarımsak-balın hazırlanışı ve inanılmaz faydaları...

1

Pek çok hastalığın iyileşmesinde oldukça etkili olan bu karışım sarımsak ve bal ile oluşturulmaktadır. İşte sarımsak-balın hazırlanışı ve inanılmaz faydaları...

2

Soğuk algınlığından yüksek tansiyona, iltihap, astım, yorgunluk ve halsizliğe, infertilite ve hatta kansere kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

3

Bunun yanı sıra, kötü kolesterol düzeyini düşürmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yaramaktadır.

4

Yaşa bağlı olarak veya genetik ve çevresel faktörlerle gözlerin görüş gücü düşüyor. Görme bozuklukları arasında en çok miyop tarzı görme bozukluğu öne çıkıyor. Uzmanlarda bu sorundan doğal yollarla kurtulmanın mümkün olduğunu belirterek şu tarifi veriyor:

5

MALZEMELER - 3 diş sarımsak, 10 çorba kaşığı bal, 200 gr. keten tohumu yağı, 4 limon.

6

HAZIRLANIŞI - Sarımsağı ince soyup öğütün ardından limonu soyup doğrayın.

7

Ardından sarımsak, bal ve keten tohumu yağını ekleyin.

8

Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Cam kavanozla buzdolabında muhafaza edin.

9

Yemek öncesi 3 öğün 1 kaşık tüketin.

10

Sarımsak ağız kokusuna yol açtığı için çoğu kişi tüketmekten kaçınır.

11

Ancak sarımsak yendikten sonra dişler fırçalanırsa neden olduğu ağız kokusu önlenebilir. Faydaları azımsanmayacak kadar çok olan sarımsak doğadan gelen mucizevi ve şifa kaynağı olan bir bitkidir.

13

Binlerce yıldır farklı kültürlerde birçok sağlık sorununa karşı alternatif bir reçete olarak kullanılmaktadır. Sarımsağın bilindik en önemli faydaları, kötü kolesterolü kontrol altına almak, kalp sağlığını korumak, tansiyonu dengelemek olarak sayılabilir.

14

Fakat içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde daha pek çok sağlık sorununa karşı faydalıdır.

15

Kalp Ve Damar Sağlığı - Yapılan araştırmalara göre sarımsağın total kolesterolü düşürücü etki yarattığı ispatlanmıştır. Özellikle damarların enflamatuar ve oksidatif stresten korunmak için sarımsak önemli rol oynar. Vücutta bulunan ve farklı hastalıklara yol açan serbest radikaller ile mücadele eder.

16

Pıhtılaşmayı önler, içerisinde yer alan B6 vitamini damarlara zarar veren homosistein düzeyini düşürür. Sarımsağın bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi vardır. Bağışıklık sisteminin fonksiyonel bir şekilde çalışmasını sağlar. Günlük 1 diş sarımsak yutmak soğuk algınlığı nedeniyle ortaya çıkan hastalıklardan korunmayı sağlar.

17

Vücuttaki serbest radikaller yaşlanma sürecini hızlandırır. Sarımsak tüketimi serbest radikaller ile mücadele ederek vücuttan uzaklaşmasını sağlar. Yaşa bağlı olarak ortaya çıkan Alzheimer hastalığına yakalanma riskini minimuma indirir.

18

Sarımsak zehirlenmelere karşı kullanılan ve oldukça etkili bir besin olduğu bilimsel çalışmalarla kanıtlanan bir bitkidir. Zehirlenme nedeniyle hasarlanan organları tedavi edebilmek için sarımsaktan yararlanmak mümkündür.

19

Sarımsağı insan hayatını uzatan bir bitki olarak kabul etmek mantıksız gibi görünse de bağışıklık sistemini destekleyerek ve vücudu farklı hastalıklara karşı koruyarak gerçekten yaşamı uzatıcı etkisi olduğu kabul edilmelidir.

20

21