AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

TB2 SİHA verdiğimiz Ukrayna, Türkiye'ye rakip oluyor! Resmen yaptılar

Türkiye'den satın aldığı TB2 SİHA'lar ile Rusya'nın ilerleyişini engelleyen Ukrayna savunma sanayii alanında önemli adımlara imza atıyor.

2023-12-27 09:25:26
1

Türkiye'den satın aldığı TB2 SİHA'lar ile Rusya'nın ilerleyişini engelleyen Ukrayna savunma sanayii alanında önemli adımlara imza atıyor.

2

Ukrayna, Levent, ULAQ, Mir-ida ve Albatros isimli insansız deniz araçları olan Türkiye'ye bu alanda rakip oluyor.

3

Ukrayna Güvenlik Servisi, stratejik denizcilik alanında güçlü bir araç olarak faaliyet göstermek üzere tasarlanan yeni insansız su üstü aracını tanıttı.

4

Mamay olarak adlandırılan yeni su üstü aracı, patlayıcılarla donatılmış ve saatte 110 kilometre hıza ulaşabilen bir araç olarak Ukrayna ordusu tarafından kullanılmaya başlandı.

5

Defence Blog tarafından verilen bilgilere göre; Mamay insansız su üstü aracı, doğrudan görüş hattının ötesinde optik sensörler ve uzaktan iletişim yetenekleriyle donatılmış bir araç olarak tanımlanıyor.

6

Mamay üzerindeki radom benzeri farklı bir yapı, modern deniz savaşı taktiklerinde önemli bir varlık olan uzak mesafelerde bile hassas hedefleme kabiliyeti sağlayan bir uydu iletişim antenine ev sahipliği yapıyor.

7

Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından yapılan açıklamada, bu insansız su üstü araçlarının, Ukrayna’nın deniz askeri operasyonları paradigmasını temelden değiştirdiğini vurgulandı.

9

Yeni insansız su üstü araçları, işgal edilen Kırım topraklarında ve Karadeniz sularında hayati önem taşıyan altyapıları ve düşman askeri gemilerini hedef almak ve kritik altyapıları korumak için kullanılacak. KAYNAK: M5 DERGİ