AKİT MENÜ

Dünya

Ortalık ayağa kalkacak! Rusya'dan skandal İHA hamlesi

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ortamı devam ederken Moskova'dan skandal bir insansız hava aracı hamlesi geldi.

2023-12-27 16:17:39
1

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ortamı devam ederken Moskova'dan skandal bir insansız hava aracı hamlesi geldi.

2

Savunma Tr'de yer alan habere göre, Rusya'nın Ukrayna'daki Krinki cephesinde İHA'lar aracılığıyla yasaklı K-51 göz yaşartıcı kimyasal bombalar kullandığı tespit edildi.

3

Ukrayna Devlet Sınır Servisi, Donetsk bölgesindeki saldırıyı bir fotoğraf ile duyurdu. Rus kuvvetlerinin dronelar aracılığıyla bıraktığı K-51 gaz bombaları, göz yaşartıcı gaz içeriyor ve savaşta kullanılmaları Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne göre yasaklanmış durumda.

4

Rus 810. Deniz Piyade Tugayı yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Krinki bölgesinde yeni bir taktik uyguladığını belirtti. İHA’lar kullanılarak yapılan bu saldırının amacı, Ukraynalı kuvvetleri mevzilerinden çıkarmak ve daha etkili saldırılara açık hale getirmek.

5

Ukrayna'ya karşı kullanılan K-51 gaz bombaları, gözleri tahriş eden ve solunum sistemi ile cilde rahatsızlık veren göz yaşartıcı bir kimyasal barındırıyor. K-51 gaz bombalarının dronelarla kullanılması ise gazın cephe savaşlarında daha geniş ve hassas bir şekilde dağıtılmasına olanak tanıyor.

6

K-51 gaz bombası, K-510 füzesi ile donatılmış olup, dronelarla uyumlu bir şekilde tasarlanmıştır. Bu bombaların kullanımı ile savaş alanında daha etkili ve stratejik bir saldırının mümkün kılındığına inanılıyor.

7

Rusya’nın daha önce bu gazı 2022 yılında Donestk mevzilerine karşı kullandığı rapor edilmişti.