AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Yunanistan'da ANKA-3 tedirginliği: Türkiye hazırlık içerisinde, ABD'nin o sistemini yok edecek

ANKA-3'ün havalanmasını manşetlere taşıyan Yunan basını, Türkiye'nin yapacağı hamleleri analiz ederek ilginç öngörülerde bulundu.

2023-12-30 03:07:29
1

ANKA-3'ün havalanmasını manşetlere taşıyan Yunan basını, Türkiye'nin yapacağı hamleleri analiz ederek ilginç öngörülerde bulundu.

2

Türk savunma sanayiindeki gelişmeleri yakından takip eden Yunan medyası, tanıtımı yapılan her hava platformunu kendilerine yönelik tehdit unsuru olarak görüyor. Yunanlıların son endişe kaynağı insansız hayalet uçak ANKA-3 oldu.

3

Türkiye'nin sadece Yunanistan'a operasyon için savunma platformu geliştirdiğini düşünen internet gazetelerinden Pentapostagma, ANKA-3 haberini verirken yine tuhaf ifadeler kullandı.

4

ANKA-3'ün 40 bin feet irtifada maksimum gizlilikle görev yapabildiğini vurgulayan haber sitesi, Türkiye'nin 'ekonomik kriz ve yıkıcı depremlere rağmen karada ve denizde genişleme hedefine kararlılıkla bağlı kaldığına' işaret etti.

5

aberde şöyle denildi: "Neo-Osmanlı idealiyle Erdoğan, Yunanistan ve Kıbrıs'a (GKRY) rağmen karada ve denizde genişleme hedefine kararlılıkla bağlı kalmaya devam ediyor. Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu kötü duruma ve yaşanan yıkıcı depremlere rağmen, Türk savunma sanayiinin çok sayıda silah sistemi, araç ve mühimmatı hızla geliştirmesi, aynı zamanda bunların 2023 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilmiş olması şüpheye yer bırakmıyor.

6

Tahminimiz, Erdoğan'ın ülkesini Yunanistan'a askeri müdahaleye hararetle hazırladığı yönünde. Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Atina ile imzaladığı dostluk ve iyi niyet anlaşmaları, ABD'den 40 adet F-16 Blok-70 satın alma girişiminde sadece bir sis perdesinden başka bir şey değil.

7

Yunanistan, "Barış istiyorsanız savaşa hazırlanın" sözüne sadık kalarak, ABD-Fransa-İsrail ilişkilerini güçlendirmenin yanısıra müttefik ülkelerden çok sayıda insansız hava aracı alımına ağırlık vererek silahlanma programına devam etmelidir."

8

Türkiye'nin F-16 motorlarını yerli imkanlarla üretme konusunda General Electric şirketiyle yürüttüğü pazarlıklar da Yunan medyasının radarına takıldı.

9

F110 motorlarının TUSAŞ TEI'de üretimi için pazarlıkların sürdüğünü, hatta Amerikalıların İngiliz Rolls Royce şirketine Milli Muharip Uçak KAAN motorunu geliştirmemeleri için 'emir verdiğini' ileri süren Pentapostagma şu iddialarda bulundu:

10

"Türkiye, yerli savaş uçağı için ABD'den F-16 motoru arıyor. Türk KAAN jeti ilk uçuşunu 2024'ün başlarında gerçekleştirmeye hazırlanırken Ankara, ABD ile F110 motorlarının ortak üretimini talep ediyor.

11

Görünüşe göre İngilizlere ABD tarafından 'Türklere Rolls Royce motoru geliştirmemeleri' emri verilmiş; çünkü -oldukça basit ve ticari gerekçelerle- eğer bunu yaparlarsa Türkler KAAN uçağını birkaç yıl içinde Moğolistan'a bile satarak ABD havacılık endüstrisini ortadan kaldırabilir."

12

"Amerikalılarla Türkler arasında şu anda var olan devasa pazarlığın farkında değiliz ama süreç başarısız noktalanırsa Türklerin çok geçmeden Ege'ye doğru Osmanlı akınlarına başlayacağını çok iyi biliyoruz.

13

Türkiye, yerli savaş uçağı geliştirmek amacıyla F-16 jetlerinde kullanılan General Electric motorlarının üretimi için ABD'den lisans istedi.

14

Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Türkiye, yerli jet motorunu 2028 yılında hazır hale getirmeyi hedefliyor" demişti. Türkiye'nin GE'nin F110 motorlarını ortak üretme talebi, Türkiye'nin TUSAŞ Motor Sanayii-TEI ile GE Havacılık arasında haziran ayında varılan anlaşmanın ardından geldi.

15

Anlaşılan o ki Türkler açlıktan ölmeden önce 'yemek pişiriyorlar' ve açıkça bizim de derhal yanıt vermemiz gereken çok büyük planlara hazırlanıyorlar."