AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Canan Karatay domatesteki tehlikeyi açıkladı! Domates ve salatalığı birlikte yemeyin! Meğer ikisini aynı anda yersek...Beklenmedik haber

Domates ve salatalık özellikle kahvaltılarda yan yana görmeyi sevdiğimiz besinler arasında bulunuyor. Fakat bu ikilinin birlikte tüketildiğinde tehlike saçtığını söylesek? İşte domates ve salatalığı birlikte tüketmemeniz için sebepler...

2024-01-07 08:52:05
2

Domates ve salatalık özellikle kahvaltılarda yan yana görmeyi sevdiğimiz besinler arasında bulunuyor. Fakat bu ikilinin birlikte tüketildiğinde tehlike saçtığını söylesek? İşte domates ve salatalığı birlikte tüketmemeniz için sebepler...

3

Domates ve salatalığı kahvaltı sofralarında görmeye alışkınız. Fakat bu ikilinin birlikte tüketilmesi vücuda iyi gelmiyor. Konuyla ilgili uzmanlar tarafından uyarı yağıyor. Özellikle Canan Karatay'ın domates uyarısı büyük ilgi çekti.Türkiye'nin domates ihracatı 2023'te 538,7 milyon dolara yükselirken dikkat bu açıklama şaşırttı! Bunu öğrenince domates ve salatalığı aynı anda tüketmeyeceksiniz. İşte kimsenin bilmediği o tehlike...

4

Domates ve salatalığın kış aylarında tüketilmememesi için uzmanlardan uyarılar yağıyor.Kışın birçok kimyasala maruz kalarak yetiştirilen bu ürünler yerine kahvaltılarınız için daha sağlıklı kış sebzeleri tüketebilirsiniz. DOMATES VE SALATALIK NEDEN BİRLİKTE TÜKETİLMEMELİ? Domates ve salatalığın sindirim süreleri birbirinden farklıdır. Ayrıca salatalık sebzeyken domates meyvedir.

5

Sindirim süreleri birbirinden farklı olan besinleri tüketmek vücudu en çok yoran durumlardandır. Bu nedenle aslında yavaş yavaş mide ve bağırsakların yıpranmasına yol açabilir.Salatalık hemen sindirilecek fakat ona göre daha yavaş sindirilen domates de doğru düzgün sindirime uğramadan bağırsaklara geçecek.

6

Bu durum ise tüm vücudunuzu zehirleyebilecek bir yiyecek fermantasyonunun ortaya çıkmasına neden olabilir.Söz konusu rahatsızlık, şişkinlik ve ağrıların ortaya çıkmasına ve uzun vadede bağırsak problemlerine yol açabilir.CANAN KARATAY'DAN DOMATES UYARISI! "Domates meyvedir. Ama biz sebze olarak ayırmışız. Çok fazla tüketildiğinde özellikle haziran ve temmuz ayında hastalarımın hem şekerleri hem de ürük asitleri yükselir. Diyorlar ki Canan Karatay karbonhidrat vermiyor. Domateste de yeşil fasulyede de baklada da şeker var."

7

"İlaçlı tarım zehriyle büyütülüyor. Tarım zehirleri bütün hastalık"ların sebebi. Kanser de dahil. Şuanda domatesin dönemi değil. Doğru mevsim eylül ayında. Yapay olarak her mevsim piyasaya sürülen sebzeler tehlikeli. Mevsiminde yiyeceksiniz diyorum." "Şimdi bir bahçeniz varsa domateslerin kızarmadığını göreceksiniz halen yeşil. Siz ona dikkat edin. Benim gibi yapacaksınız. Eylül ayında doğal bir Domates bulup kendi domatesinizi kış için hazırlayacaksınız. "AÇ KARNINA DOMATES YEMEYİN! Domatesi aç karnına tüketmek mide asit seviyesini arttırır. Bu da gastrite neden olur. Bu yüzden aç karnına domates tüketmek oldukça zararlıdır.

8

BİRLİKTE TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER! MUZLU SÜT Son dönemde yeni moda da muzlu süt içmek oldu. Oysa bu da önerilmiyor. Çünkü muz ve sütün birlikte tüketilmesi sindirim sistemimize zarar veriyor. Bu yüzden iki besini birlikte tüketmemek gerekiyor. YOĞURT! Meyveler, peynir, yumurta, balık, sıcak içecekler, et, süt, patlıcangiller yoğurtla birlikte tüketilmemeli. YUMURTA! Meyveler, özellikle de kavun, baklagiller, peynir, balık, süt, et, yoğurt ile birlikte tüketilmemeli.

9

MEYVELER! Pişmiş hurma ve süt gibi bazı istisnalar hariç hiçbir şeyle birlikte tüketilmemeli. Meyveler sade tüketilmeli. BAKLAGİLLER! Meyveler, peynir, yumurta, balık, süt, et, yoğurt ile tüketilmemeli. LİMON! Salatalık, süt, domates, yoğurtla birlikte tüketilmemeli KAVUN VE KARPUZ! Kavun ve karpuz tek başına tüketilmesi gereken meyveler. Özellikle de süt ürünler, yumurta, kızarmış yiyecekler, tahıllar ve nişastalar bu meyveler ile birlikte tüketilmemeli. PİŞMİŞ BAL! Hiçbir şekilde tüketilmemesi gereken pişmiş bal, bu haliyle yiyeceklerin yanında da tüketilmemeli. NAR VE KIRMIZI ET! YEMEKTEN HEMEN SONRA TÜKETİLMEMESİ GEREKEN GIDALAR! Çay, meyve, tatlı.