AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Türkiye’den İspanya’ya zırhlı iş makinası ihracatı! Türkiye'yi yine seçti

İspanya, Türk Hidromek şirketinden tamı tamına 41 tane kazıcı yükleyici ve 5 adet lastikli ekskavatör tedarik etti. Türkiye ile olan ilişkileri devam eden İspanya Türkiye'nin yine Türkiye'den vazgeçmiyor.

2024-01-07 17:13:03
2

İspanya, Türk Hidromek şirketinden tamı tamına 41 tane kazıcı yükleyici ve 5 adet lastikli ekskavatör tedarik etti. Türkiye ile olan ilişkileri devam eden İspanya Türkiye'nin yine Türkiye'den vazgeçmiyor.

3

İspanyol Ordusu’nun Türk Hidromek şirketinden 41 tane kazıcı yükleyici ve 5 adet lastikli ekskavatör aldığı aktarıldı. İlgili gelişme Manuel Gomez Llano isimli X kullanıcısı tarafından yapılan paylaşım ile duyuruldu. İlgili ürünler, Kara Kuvvetleri’nin farklı birimlerindeki mühendislerin kullanabileceği olanakları güçlendirecek. İspanyol Ordusu, karma kazıcı yükleyicilerde HMK102S modelini ve HMK210W tekerlekli ekskavatörü tercih etti. Bu makinelerin alımı, Ordu Lojistik Destek Komutanlığı (MALE) tarafından 2022 yılında Hidromek’e verilen iki sözleşmeyle gerçekleştirildi. Bu bağlamda ekskavatör sözleşmesi, her araç için zırh, ekipman ve lojistik destek paketini içeriyor. Kazıcı yükleyicilerle ilgili olarak makineler, diğerlerinin yanı sıra hidrolik kırıcılar, titreşimli kompaktör plakaları ve helezonlar gibi çok çeşitli ekipmanlara sahip olacak.

4

Hidromek ayrıca yurtdışındaki operasyonlarda makinelerin konuşlandırılması için zırhlı kabinlerin de teslimatını yaptı. Her iki sipariş de Ordunun hafriyat işleri (yolların restorasyonu, hendeklerin açılması…) için özel araçların yenilenmesine yönelik planının bir parçası. Yeni araçlar, Ordu tugaylarının kazıcı birimlerinin ve 11. Mühendis Uzmanlık Alayı’nın mevcut imkanlarını iyileştirecek.

5

HMK102S! Zorlu coğrafi koşullara ve ağır çalışma şartlarına göre tasarlanan K4 Serisi, sağlam konstrüksiyonu, düşük devirlerde dahi maksimum koparma kuvveti sağlayan ve yüksek yağ debisine sahip verimli hidrolik sistemi ile üretkenliğini artırmaktadır. Hafriyat, alt ve üst yapı, tarım, orman, peyzaj işlerinde ve endüstriyel alanlarda işleri kolaylaştıran HİDROMEK K4 Serisi kazıcı yükleyiciler; tesviye küreği, forklift, kırıcı, burgu, tomruk, sarkaç kova, kar küreme, hurda ve kağıt toplama kovası, alttan açılır (big bag) kova, taş toplama kepçesi, trapez kepçe, riper, polip ataşmanı gibi farklı ataşmanlar ile kullanımları sayesinde birçok işte kullanılabilmektedir.

6

Yükleyici Performansı! Açılır Tip Kova Kapasitesi: 1.1 m³ Kova Koparma Kuvveti: 6762 kgf Kol Koparma Kuvveti: 7429kgf Azami Yükseklikte Kaldırma Kapasitesi: 3687 kgf Kazıcı Performansı Kova Kapasitesi 0.18 m³ Kova Kopartma Kuvveti 7023 kgf Arm Koparma Kuvveti 3162 kgf

7

HMK 210 W! HİDROMEK’in geliştirilen hidrolik sistem tasarımı ile üretilen yeni HMK 210 W lastikli ekskavatörü az yakıtla daha fazla iş üretir ve bu sayede kullanıcısına her zamankinden fazla kazanç sağlamaktadır. Zorlu saha şartlarında maksimum performans, uzun ömür ve sorunsuz kullanım gözetilerek güçlendirilmiş ağır hizmet tipi konstrüksiyon ile üretilen HİDROMEK ekskavatörler, yeni H4 Serisinde, yapılan iyileştirmeler ile daha fazla dayanıklılık sağlar. HİDROMEK’in modern üretim tesislerinde yüksek teknoloji ile üretilen ve hassas kalite kontrol aşamalarından geçen güçlendirilmiş ağır hizmet tipi konstrüksiyonu ile H4 Serisi ekskavatörler mükemmel dayanıklılığa sahiptir Kazıcı Performansı! Standart Kepçe Kapasitesi : 0.9 m³ Kepçe Kazma Kuvveti (Ek Güç) ISO: 15.800 kgf Arm Koparma Kuvveti (Ek Güç) ISO: 12.500 kgf Bom Ölçüleri: 5.6 m Arm Ölçüleri: 2.4* m / 2.92 m