AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Türkiye'nin Eurofighter hamlesi sonrası ABD'den bomba karar! Fotoğrafları peş peşe servis ettiler

Türkiye'nin Eurofighter savaş uçağı alma yönündeki adımı sonrası ABD'den çok konuşulacak bir hamle geldi.

2024-01-11 15:02:05
1

Türkiye'nin Eurofighter savaş uçağı alma yönündeki adımı sonrası ABD'den çok konuşulacak bir hamle geldi.

2

40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı satın almak isteyen Türkiye'nin, İngiltere ve İspanya tarafından Eurofighter üretim konsorsiyumuna dahil edilmek isteniyor.

3

Fakat bu duruma Almanya net bir şekilde karşı çıkmaya devam ediyor.

4

Aynı Almanya ise Suudi Arabistan önce veto ettiği bu savaş uçaklarını yeniden onaylama kararı aldı.

5

Haber Global'de konuşan emekli korgeneral Erdoğan Karakuş, Eurofighter meselesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

6

Erdoğan Karakuş yaptığı açıklamada, "ABD, Türkiye'nin Eurofighter meselesinden rahatsız oldu. O nedenle geçenler hangarda çekilen F-35 fotoğraflarını servis ettiler.

7

Bizim 6 F-35'ten 4'ü ABD Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi. İkisi hala hangarda duruyor. Türkiye'nin Eurofighter hamlesi ABD'de silah satanları rahatsız etmişe benziyor.

8

Miçotakis'ten F-35 alabilmek için Türkiye'nin F-16 meselesine engel koymak istemiyor. Türkiye ise muhtemelen İsveç'in NATO'ya girmesine onay verecek.

9

Bu yaşananlar zaten bunun böyle olacağı anlamına geliyor. Türkiye'nin havacılık konusu beka sorunu haline geldi. Bizim Kaan uçaklarımız 2042 veya 2044'te 300'e tamamlanacak

10

. 2044'e kadar güçsüz kalmamamız gerekiyor. Bu büyük bir dava haline geldi. ABD, bugün hala F-16'ların F-4'lerin, Kaan'ın, Hürjet'in parçalarını ve motorunu veriyor. Yerli ve milli tamam ama motor ABD'nin. Ne zamana kadar? Belki 2032'ye kadar bunu atlatacağız." dedi.