AKİT MENÜ

Spor

BAE'liler Türk devinin yoluna taş koymak üzere! Kötü haber geldi

Önümüzdeki sezon Dubai'den bir takımın turnuvaya katılabileceğini doğruladı.

2024-01-12 00:49:29
1

Türk devine BAE'den kötü haber geldi. Bu durum milyonların hoşuna gitmeyecek. İşte detaylar...

2

Fotospor'da yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'ın yeni seçilen başkanı Hasan Arat, EuroLeague'e joker kartla giriş için iddialı bir proje önerme niyetini dile getirdi.

3

Gelecek hafta Barcelona'ya giderek Asbaşkan Hüseyin Yücel'le projesini anlatmaya hazırlanan Arat'a EuroLeague CEO'su Paulius Motiejunas soğuk duş yaşattı.

4

Önümüzdeki sezon Dubai'den bir takımın turnuvaya katılabileceğini doğruladı.

5

Motiejunas, EuroLeague dışındaki belirli kulüplerin yarışmaya katılmakla ilgilendiğini açıklamaktan kaçınırken, çok sayıda takımın önemli ilgisini kabul etti.

6

Herhangi bir potansiyel joker kart sahibi için birincil kriterleri karşılamanın çok önemli olduğunu vurguladı.

7

* Kriterim her zaman basittir: Sürdürülebilir sonuçlar göstermelisiniz. Birisinin gelip 'Şimdi milyonlar yatıracağız, EuroLeague'de oynamak istiyoruz biz' demesi hoşuma gitmiyor.

8

* Bu sadece sportif sonuçlara ve aşırı harcamalara dayandırılamaz.

9

* Daha önceki CEO'lardan da bu zihniyeti taşıyordum ve bunu desteklemiştim. İkinci kademe müsabakamız olan EuroCup'ımız var. Yani kendinizi kanıtlamak istiyorsanız EuroCup oynayın.

10

* Sonra küme düşün, dönün ve 3. maça kadar iyi sonuçlar alın. 5 yıl. Bu uzun vadeli ilgiyi gösterir. Önemli olan parayla ya da ne kadar ödediğiniz değil. Önemli olan, sahibi olarak başarısız olsanız bile ne kadar kararlı olabileceğinizdir.

11

* Zengin adamların çoğu parayı yatırdı, kötü sonuçlar veriyor ve bizi kabul etmedikleri için bunun mantıklı olmadığını söylüyorlar.

12

* İkinci bölüm, ligi nasıl büyütebiliriz? Fransa, Almanya ve İngiltere'de büyümek istediğimiz kilit pazarlar olduğunu her zaman söylüyoruz. Pazarlara ve yeni takımın getirebileceği potansiyele odaklanmamız gerekiyor.

14

BasketNews kaynaklarına göre Dubai ekibi, projenin EuroLeague hissedarlarından onay alması durumunda 2024-25 sezonu için bir takım kurmaya hazırlanıyor. Motiejunas, Dubai konusunda şunları söyledi.

15

* Bu, lig olarak daha önce hiç yapmadığımız bir şey. Tamamen yeni bir pazar. Her zaman görüşmelerin devam ettiğini söylüyorum. İleriye doğru küçük adımlar atıyoruz. Ancak anlaşmanın tamamlandığını söyleyebildiğimizde ve gitmeye hazır mıyız? Bilmiyoruz.