AKİT MENÜ

Ekonomi

Cem Küçük'ün canlı yayınında duyuruldu: Emekliler oradan 20 bin lira alabilir

Cem Küçük TGRT Haber'deki programında emeklilerin başvurmaları halinde 20 bin liraya yakın para alabileceği açıklandı.

2024-01-12 10:42:05
1

Cem Küçük TGRT Haber'deki programında emeklilerin başvurmaları halinde 20 bin liraya yakın para alabileceği açıklandı.

2

Geçen yılın enflasyon rakamının netleşmesiyle memur ve memur emeklisinin maaş artış oranı yüzde 49,25, işçi ve Bağkur emeklilerinin aylık artış oranı ise yüzde 37,57 oldu.

3

Emeklilerin ek zam beklentisi de son günlerde arttı.

4

Bu konu, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'e soruldu. Güler, çalışmaların devam ettiğini belirterek, önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısını işaret etti.

5

Ekonomi yönetimi, memur emeklisi ile işçi emeklisi arasındaki zam farkının giderilmesi için çalışma yapıyor.

6

"Üzerinde çalışılıyor." diyen Güler, önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısını işaret etti.

7

Meclis'te gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Grup Başkanı Güler, "Çalışılıyor, etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi kabinede önümüzdeki hafta değerlendirilir." dedi.

8

Konuya ilişkin bugün ön görüşme yapıldığını da belirten Güler, "Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir sonra kanun teklifimize koyarız üçüncü haftamızda netleştirmiş oluruz çalışıyoruz." diye konuştu.

9

Öte yandan Cem Küçük'ün programında emeklilerle ilgili önemli bir gelişme paylaşıldı.

10

TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız, "20 bin liraya yakın kadar rakamlar var. Özel bankalar her sene promosyon yarışına giriyor. Devlet bankalar ile özel bankalar arasında farklar var. Devlet bankaları geçtiğimiz senelerde 5 bin liraya yakın veriyordu. Özel bankalar bu anlamda biraz daha fazla veriyor. Bu rakam 15 bin liradan başlıyor, 20 bin liraya kadar promosyon veren bankalar var.

11

Bazı vatandaşların bankalar ile 3 yıllık anlaşmaları var. Burada cayma hakkını kullanabiliyorlar. Bankalar ve vatandaşlar şu an ek zam için beklemede. Bir seyyanen zam bekleniyor. Biz de buradan duyuralım. Vatandaşların karlı çıkmasını isteriz, bankalar ile görüşmeye başlasınlar" dedi.