AKİT MENÜ

Hayat-Aktüel

Dünyada tam 1000 yıldan bu yana kayıptı! Hollanda ülkesi arkeologları toprak içinde buldu, gözlerine inanamadı! Tarih fışkırıyor

Arkeologlar tarafından TAM 1000 yıldır kayıp olan bir el yazması ortaya çıkarıldı. Arkeologlar göre asıl tarihi eseri olan el yazmasının için açtıklarında fark ettiler.

2024-01-13 18:26:45
2

Arkeologlar tarafından TAM 1000 yıldır kayıp olan bir el yazması ortaya çıkarıldı. Arkeologlar göre asıl tarihi eseri olan el yazmasının için açtıklarında fark ettiler.

3

Arkeologlar tarafından yapılan çalışmalarda ilginç sonuçlar elde ediliyor. Arkeologların son olarak yaptığı araştırmada ortaya çıkarılan 1000 yıllık el yazması, arkeologları adeta şaşkına döndürdü. Asıl sürprizi ise el yazmasını açtıklarında fark ettiler.

4

KAÇAN BİR PRENSE AİT! Neredeyse 1000 yıllık kayıp bir el yazmasının parçaları ortaya çıkarıldı ve bu el yazmasının, ülke 11. yüzyılda Normanlar tarafından fethedildikten sonra İngiltere'den kaçan bir prensese ait olabileceği düşünülüyor. Araştırmacı Thijs Porck, Anglo-Saxon England dergisinde yayınlanan araştırmaya göre Hollanda'nın Alkmaar kentindeki bir arşivde bulunan el yazmasının 21 parçasını tespit etti . Leiden Üniversitesi'nden Porck, çalışmasında keşifleri anlatıyor, aynı zamanda bunların kökenlerini ve içerdikleri metni de analiz ediyor.

5

MİLATTAN SONRA 1600! İlginç bir şekilde, parşömen parçaları dört ciltlik bir Yunanca sözlüğün ciltleri arasında bulundu. Porck'un araştırması, bunların MS 1600 civarında Hollanda'daki bir atölyede ciltlenen bilimsel çalışmanın ciltlerini güçlendirmek için kullanıldığını gösterdi.

6

16. ve 17. yüzyıllarda ciltçiler bazen kitap ciltlerini güçlendirmek için parşömen kullanıyorlardı. Bu materyal pahalı olduğu için insanlar genellikle erken ortaçağ dönemine ait eski el yazmalarını kesmeyi tercih ediyordu. Ortaçağ İngilizcesi doçenti Porck, Newsweek'e , el yazması parçalarının keşfinin büyük ölçüde "tesadüfi" olduğunu söyledi . Bölge Arşivi Alkmaar personeli ona, ortaçağ parşömenlerini içeren koleksiyonlarındaki erken modern kitap ciltleri üzerinde yapılan bir araştırma sırasında ortaya çıkardıkları parçaların resimlerini göndermişti. Porck, "Ertesi gün arşive gittim ve bunun sadece bir parça değil, 21 parça olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Bu, tamamlanması bir buçuk yıldan fazla süren büyüleyici bir araştırma yolculuğunun başlangıcıydı." dedi.

7

GENELLİKLE ORTAÇAĞ METİNLERİNDE BULUNUR! Alkmaar arşivinde bulunan parçalar, Eski İngilizce yazılmış ek notasyonlar içeren Latince bir el yazmasından alınmıştır. "Gloss" olarak bilinen bu ek açıklamalar genellikle ortaçağ metinlerinde bulunur ve öncelikle yabancı veya zor kelimeleri açıklamak için ana metnin satırları veya kenar boşluklarına eklenir. Alkmaar arşivinde bulunan parçalar, Eski İngilizce yazılmış ek notasyonlar içeren Latince bir el yazmasından alınmıştır. "Gloss" olarak bilinen bu ek açıklamalar genellikle ortaçağ metinlerinde bulunur ve öncelikle yabancı veya zor kelimeleri açıklamak için ana metnin satırları veya kenar boşluklarına eklenir.(tv100)