AKİT MENÜ

Ekonomi

Türkiye'nin turizm cennetini ihya edeceklerdi! Arapların çılgın projesi iflas etti, bölge sakinleri şokta

Sapanca'da 3 otel inşa edeceğini açıklayan Arap sermayesinin projesi resmen yılan hikayesine döndü.

2024-01-13 19:56:56
2

Sapanca'da 3 otel inşa edeceğini açıklayan Arap sermayesinin projesi resmen yılan hikayesine döndü.

3

Sakarya'nın turizm merkezi Sapanca'ya bundan 10 yıl önce 3 otel inşa edeceğini açıklayan ancak büyük bir hayal kırıklığına sebep olan Arap sermayeli Merosa şirketinin konkordato macerası bitmek bilmedi.

4

İflas bayrağı çeken şirketten alacağı olanlara mahkeme "alacaklılara alacaklarını bildirme duyurusu" yayımladı.

5

Filistin uyruklu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Yusuf Katipoğlu'nun sahibi olduğu Merosa şirketi, Sapanca'da otel yatırımları yapmak için merkezi hükümete başvurmuş, 2013 yılı ocak ayında kamu taşınmazlarının yatırımlara tahsisine ilişkin komisyon tarafından Sapanca dağlarındaki çeşitli arazilerin irtifak hakkı tesis edilmişti.

6

İlk otelin inşaatı Sapanca'daki Ünlüce-Kuruçeşme mevkiinde başladı. Bir süre sonra kaba inşaatın devam ettiği bölgede heyelan meydana geldi. Şirket bu süreçte ekonomik olarak da zora girince projeler hayal oldu.

7

Projelerini gerçekleştiremeyen şirket ekonomik krize daha fazla dayanamayarak iflasın eşiğine geldi.

8

Merosa şirketi 2021 yılının şubat ayında konkordato talebinde bulundu. Sakarya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Asliye Ticaret Mahkemesi sıfatıyla değerlendirdiği talep kabul edilirken Merosa'nın konkordato süreciyle ilgili işlemler başlatıldı.

9

Aradan geçen süreçte alacakların belirlenmesi sonrasında tamamlanan konkordato tasdikine ilişkin karar, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 7. Hukuk Dairesi tarafından usuli nedenle kaldırıldı.

10

Şirketin yeniden başlayan konkordato sürecinde Sakarya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi geçtiğimiz günlerde yeniden "alacaklılara alacaklarını bildirme duyurusu" yayımladı.

11

Konkordato komiser heyeti yeniden görevlendirilirken; 23 Şubat 2024 günü gerçekleşecek duruşma öncesinde konkordato tasdiki hakkında itirazı olan alacaklılar ve diğer hak talebi olanların duruşma gününden 3 gün öncesine kadar itirazlarını dosyaya yazılı olarak bildirmesi, aksi taktirde itiraz hakkı bulunmayacakları ilan edildi. KAYNAK: MEDYABAR